Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πολύνεκρες επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μόσχα. Στόχοι δύο σταθμοί του Μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας

Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό σκόρπισαν το θάνατο στη Μόσχα.
Περισσότεροι από 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ ακόμη 33 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. 
Η εισαγγελία της Ρωσίας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας. Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι και οι δύο εκρήξεις προκλήθηκαν από δύο γυναίκες βομβιστές.
Η πρώτη έκρηξη έγινε.... .... στις 7:56 τοπική ώρα στον κεντρικό σταθμό Lubyanka και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισχυρή έκρηξη.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα Ρώσους αξιωματούχους, από την έκρηξη σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι 11, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι  ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα αυξηθεί.
Σημειώνεται ότι ακριβώς επάνω από το σταθμό όπου σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη βρίσκεται το αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).
Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στο Παρκ Κουλτούρι στις 08:38" (07:38 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αξιωματούχους οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 12 και οι τραυματίες στους 15.
Στο σταθμό της Λιουμπιάνκα, δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την περιοχή, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες για την απομάκρυνση των τραυματιών χρησιμοποιούνται ακόμη και ελικόπτερα.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις υπόγειες διαβάσεις, ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες γραμμές του μετρό παραμένουν σε λειτουργία.
Η Γαλλία καταδικάζει με τον "πλέον κατηγορηματικό τρόπο" τις σημερινές επιθέσεις στη Μόσχα, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 37 ανθρώπων, και διαβεβαιώνει τη Ρωσία ότι έχει την "αμέριστη συμπαράστασή της", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπερνάρ Κουσνέρ.
 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"