Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Πέταξαν» στο 7% τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων

H Probank ανακοίνωσε ότι προσφέρει επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων έως 5,60% και έως 7% για διάρκειες από 12 έως και 24 μήνες και οι οποίες έχουν μηνιαίο εκτοκισμό.

http://www.probank.gr/uploaded/pics/fakos-internet-stroked.gifΕπίσης η τράπεζα Probank προσφέρει και νέα μορφή προθεσμιακής κατάθεσης, το επιτόκιο της οποίας αυξάνεται κατά το διπλάσιο του ποσοστού αύξησης του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι Eλληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις, καθώς ....
....αντιμετωπίζουν αφ΄ ενός δυσκολίες στην άντληση ρευστότητας από τις διεθνείς χρηματαγορές, και αφ΄ ετέρου έχουν ακριβό κόστος, με αποτέλεσμα να αναζητούν κεφάλαια από τους 'Ελληνες καταθέτες.
Πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς λάνσαρε την νέα προθεσμιακή κατάθεση 3ετίας «με το παραπάνω» με επιτόκιο 3% τον πρώτο χρόνο, 4% τον δεύτερο και 5% τον τρίτο χρόνο. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 30.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα είναι διαθέσιμα στη λήξη κάθε χρόνου, χωρίς επιβάρυνση.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην προθεσμιακή κατάθεση «Ανεβαίνω» διάρκειας 15 μηνών προσφέρει επιτόκιο που φτάνει στο 6% τον τελευταίο μήνα (ξεκινά από το 1,4%).
Η Τράπεζα Κύπρου στον λογαριασμό reflex 1 έτους προσφέρει επιτόκιο 3,15%.
Η Alpha Bank, στη 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση Μηνιαία Πρόοδος, προσφέρει διπλάσιο επιτόκιο τον 6ο και 12ο μήνα, στο 3,8% και 5% αντίστοιχα.
Η Αγροτική Τράπεζα λάνσαρε την προθεσμιακή κατάθεση «αυξάνω», ενώ στην κατάθεση Κουμπαράς δίνει επιτόκιο 2,5%.
Η Γενική Τράπεζα στον λογαριασμό extra αποταμίευση προσφέρει επιτόκιο 5%, η Attica Bank στην κατάθεση multi profit 3%, η Millennium στον λογαριασμό « Αποταμίευση για όλους» 2,5% και η FBBank μέχρι 3,75% .
Σήμερα το μέσο επιτόκιο στην τρίμηνη προθεσμιακή κατάθεση διαμορφώνεται στο 3%, ενώ αναμένεται και νέα αύξηση μέχρι το τέλος του μήνα.
Μάλιστα τα τραπεζικά στελέχη προβλέπουν ότι το επιτόκιο για ποσά ύψους 30.000 ευρώ θα διαμορφωθεί σύντομα στο 4% με 4,5%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος το ύψος των λογαριασμών προθεσμίας των νοικοκυριών στο τέλος του 2009 μειώθηκε στα 109,57δισ. ευρώ, από τα 115δισ. ευρώ, που είχαν φτάσει τον Φεβρουάριο του 2009. Αντίθετα οι καταθέσεις Ταμιευτηρίου αυξήθηκαν στα 75,8δισ. ευρώ, από 65,5δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"