Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΛΑΜΠΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO)


http://www.greekinsight.com/assets/articles/30254/zoom/20092009%20AME_01.jpgΗ Καλαμάτα υποδέχτηκε με λαμπρότητα και με τιμές αρχηγού κράτους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Λίγο μετά της 17:30, αφού υπήρξε μικρή καθυστέρηση του Αφους που τον έφερε στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έφτασε στην πλατεία 23ης Μαρτίου όπου οι αρχές της πόλης και οι πολίτες του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.
«Η Καλαμάτα υποδέχεται τον πρώτο της Ορθοδοξίας τον Πατέρα του Γένους μας» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας καλωσορίζοντας τον κ. Βαρθολομαίο. Και συνεχίζοντας,  ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του «Υποδεχόμαστε τον Πατριάρχη μας ο οποίος μέσα από δυσκολίες κατάφερε να αναδείξει το Πατριαρχείο στις άκρες του κόσμου».
 Ο κ. Βαρθολομαίος, στην αντιφώνησή του, ανέφερε:....
..... "Σας φέρομεν τον χαιρετισμό της βασιλίδος των πόλεων, η οποία, ως καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξακολουθεί να είναι πάντοτε η Βασιλεύουσα στις καρδιές των Ορθοδόξων".
Πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι "χρωστούσαμε αυτή την επίσκεψη, διότι ο ευσεβής Μεσσηνιακός λαός είναι κατά πάντα άξιός της, αλλά και διότι η Μεσσηνία έδωκε εις την Κωνσταντινούπολη δύο Οικουμενικούς Πατριάρχες, τον εξ Αλαγονίας Προκόπιον τον Πελεκάσην, και τον εξ Ανδρούσης Αθανάσιο τον Α , ο οποίος και τιμάται ως Άγιος".

Παρακάτω δείτε το video με την ομιλία τόσο του Δημάρχου της Πόλης, όσο και του Αγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.
Τη συνοδεία του ο Κου Βαρθολομαίου αποτελούσαν οι μητροπολίτες Μελίτης και Ιταλίας Γεννάδιος, ο μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος, ο Μέγας Αρχιδιάκονος Μάξιμος, ο π. Βησσαρίων και ο διάκονος Παϊσιος. Ο Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος που ήταν και αυτός να έρθει, τελικά δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα λόγω αδιαθεσίας.
Πολυπληθής είναι και η εκπροσώπηση της Ελλαδικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπ. Εξ κ. Σπύρος Κουβέλης ο οποίος θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τη Δευτέρα.
Σύσσωμη Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στην υποδοχή του Πατριάρχη. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 1ης ημέρας της επίσκεψής του, ο Κος Βαρθολομαίος μετέβη στο Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου όπου εψάλει σύντομη λειτουργία. 
Εν συνεχεία μετέβη στο Μητροπολιτικό οίκο όπου δέχτηκε επίσημους και πολίτες της πόλης, μοιράζοντας εικόνες της Παναγίας.
Είχα τη τιμή και τη χαρά και εγώ να δω, να προσκυνήσω και να δεχτώ την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη παίρνοντας από τα χέρια του το φυλαχτό της Παναγίας. 
Εν συνεχεία πήγε στο Δημαρχείο, όπου ο Κος Νίκας του απένειμε το χρυσό κλειδί της πόλης και τον τίμησε ως Δημότη της Καλαμάτας. Από τη πλευρά του ο Κος Βαρθολομαίος ευχαρίστησε το Κο Δήμαρχο και είπε: "Έγινα καλαματιανός".
Τέλος, πριν από το δείπνο επισκέφτηκε το μέγαρο της Νομαρχίας όπου του επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τον Νομάρχη Μεσσηνίας Κο Δημήτρη Δράκο.
Ο Κος Βαρθολομαίος θα παραμείνει στη πόλη μας μέχρι τη Τετάρτη το μεσημέρι και θα παραστεί στον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ:
 
Δείτε και το Βίντεο της υποδοχής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"