Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Eρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό των ενόπλων

«Ενέδρα» στους σαραντάρηδες συνταξιούχους στρατιωτικούς στήνει η κυβέρνηση. Το είχε προαναγγείλει ο Αν. Λοβέρδος πριν από δύο βδομάδες και το επιβεβαίωσε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Eρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό των ενόπλωνΟ Β. Βενιζέλος δήλωσε ότι στο ασφαλιστικό των στρατιωτικών «υπάρχουν ακραίες καταστάσεις. Είναι κρίμα να συνταξιοδοτούνται οι στρατιωτικοί σε νεαρές ηλικίες από 43 έως 53 ετών, όταν η πατρίδα έχει επενδύσει γι’ αυτούς».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Π. Μπεγλίτης δηλώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μείνει ανέπαφο ένα ανορθολογικό σύστημα».

Η πολιτική ηγεσία του πενταγώνου προανήγγειλε χτες δημόσια διαβούλευση για αλλαγή του συνταξιοδοτικού και στους στρατιωτικούς λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιομορφίες του χώρου.
Για το κύμα των παραιτήσεων ο Π. Μπεγλίτης παραδέχτηκε ότι τις πρώτες σαράντα μέρες του 2010 υποβλήθηκαν.... .... 228 παραιτήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι το 2008 που είχε γίνει μία ανάλογη προσπάθεια τροποποίησης του συνταξιοδοτικού των στρατιωτικών είχαν παραιτηθεί 2.280. Ωστόσο, έκανε έκκληση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μην αντιδρούν με τη νοοτροπία του απλού δημόσιου υπάλληλου και να μη δίνουν με ευκολία την τσέπη. «Εκτελούν μια αποστολή. Η πατρίδα έχει χρηματοδοτήσει τις σπουδές τους» είπε.
  • «Βαρύτατη αστοχία» χαρακτηρίζει η ΝΔ την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων των στρατιωτικών. Ο Κ. Τασούλας σε δήλωσή του τονίζει ότι πρακτικά οκταπλασιάζεται η φορολογική επιβάρυνση των χειριστών μαχητικών αεροσκαφών. Ενώ συνολικά η κυβέρνηση εξανεμίζει την αύξηση 8% που τους είχε δώσει η ΝΔ. 
v4.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"