Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Επτά στους δέκα κατοίκους της Αττικής δεν θεωρούν πιθανή την αγορά κατοικίας στην επόμενη διετία

 
Μακριά από την αγορά κατοικίας φαίνεται ότι κρατούν τους κατοίκους του νομού Αττικής η ανασφάλεια στον χώρο της εργασίας τους, η δυσκολία συγκέντρωσης του απαιτούμενου ποσού εν μέσω οικονομικής κρίσης, αλλά και η φορολογία στα ακίνητα.

Περίπου επτά στους δέκα κατοίκους του νομού (ποσοστό 67%) δηλώνουν ότι δεν θεωρούν πιθανή την αγορά κατοικίας στην επόμενη διετία, ενώ σχεδόν οκτώ στους δέκα (77%) έδωσαν την ίδια απάντηση και για το ενδεχόμενο απόκτησης εξοχικού, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την Αγορά Κατοικίας της
Αττικής, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Real Estate, από τον καθηγητή του Τμήματος, Επαμεινώνδα Πανά.

Οι ερωτηθέντες ιεράρχησαν την εργασιακή ανασφάλεια και τη δυσκολία συγκέντρωσης χρημάτων ως....

.... τα δύο βασικότερα εμπόδια στην αγορά ακινήτων. Σε σημαντικό ποσοστό σημείωσαν επίσης ότι βασικός λόγος για την "αποχή" τους από την αγορά είναι η πεποίθησή τους ότι «η πολιτεία βάζει χέρι στα ακίνητα» (40%), ενώ το 64% δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα στεγαστικό δάνειο.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.046 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, από το νομό Αττικής, στην περίοδο 29/12/2009-14/1/2010. Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (47%) πιστεύουν ότι οι τιμές των ακινήτων θα αυξηθούν στα επόμενα πέντε χρόνια.
Σε ό,τι αφορά την αξία του δικού του ακινήτου για το επόμενο 12μηνο, το 38,5% θεωρεί ότι η τιμή θα παραμείνει σταθερή. Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει την πορεία της κτηματαγοράς μέσα στους επόμενους 12 μήνες, είναι η γενική οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ως δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας εκτιμάται ότι λειτουργεί η αγορά εργασίας. Ερωτηθέντες πόσο συμφωνούν με την πρόταση «Τώρα είναι μια καλή περίοδος για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα;», σχεδόν οι μισοί απάντησαν "όχι", με πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της άποψης τα άτομα ηλικίας 30-44 ετών, τους αγρότες και τους ανέργους.

Estate Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"