Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Λοβέρδος: "Τέλος στις πρόωρες συντάξεις"

Φρένο στην πρόωρη συνταξιοδότηση σκέφτεται να βάλει το υπουργείο Εργασίας καθώς βάσει των λεγομένων του Ανδρέα Λοβέρδου σκοπός της κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της βασικής σύνταξης με τη συμπλήρωση των 4.500 χιλιάδων ενσήμων και το τελικό πόσο θα αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των ενσήμων.
Την Τρίτη (22/12) στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνέχεια του διαλόγου για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με τον τωρινό νόμο, ο ασφαλισμένος με.... .... 4.500 ένσημα στο ΙΚΑ έχει κύρια σύνταξη και ΕΚΑΣ 716 ευρώ το μήνα, ενώ ο αντίστοιχος με 7.500 ένσημα ο οποίος δεν δικαιούται ΕΚΑΣ, εισπράττει 620 ευρώ. Ο υπουργός εργασίας ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθούν τρία κύρια ταμεία, μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών με ορίζοντα δεκαετίας ύστερα από ενδελεχείς μελέτες.Από το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να αλλάξει και η διαδοχική ασφάλιση ώστε μετά από ένα τρίμηνο να γίνεται η έκδοση της σύνταξης αλλά και να εξαλειφθούν αδικίες στο συντάξιμο μισθό.
Αναλυτικότερα, θα υπάρχει ο φορέας που θα δίνει την κύρια σύνταξη ενώ οι αναπηρικές και χηρείας θα βγαίνουν από τον τελευταίο φορέα με την προϋπόθεση πως στο ταμείο έχουν το λιγότερο 1.000 ένσημα.
Όσον αφορά τις αλλαγές στην διαδοχική ασφάλιση θα οριστικοποιηθούν το προσεχές διάστημα και θα γίνουν νόμος μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2010. Για τις υπόλοιπες αλλαγές στο θέμα της συνταξιοδότησης θα τεθούν σε ισχύ μετά το 2018.
Cosmo Logo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"