Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Από τη Δευτέρα o διάλογος για το ασφαλιστικό

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε χθες τις πρώτες επιστολές στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το «ραντεβού» έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (αρχικά η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα, αλλά τελικά... μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα). Στις επιστολές τονίζεται η ανάγκη να καθοριστούν οι προϋποθέσεις του διαλόγου και γίνεται μια γενική αναφορά στα προβλήματα του Ασφαλιστικού.Χαρακτηριστικά τονίζεται πως....
.... «το ασφαλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει πολλά, σημαντικά και χρονίζοντα προβλήματα. Συνεπώς είναι απαραίτητο να δοθούν συνολικές λύσεις διαμέσου, βεβαίως, ενός διεισδυτικού κοινωνικού διαλόγου». Αμέσως μετά τη συνάντηση με το συνδικαλιστικό κίνημα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα συζητήσει για το Ασφαλιστικό με τη ΓΣΕΒΕΕ.
Ο πρώτος γύρος των επαφών ολοκληρώνεται την Τρίτη, οπότε το κατώφλι του υπουργείου θα διαβεί αρχικά ο ΣΕΒ και στη συνέχεια η ΕΣΕΕ (έμποροι).
Το «στοίχημα»
Σε πρώτη φάση το «στοίχημα» της κυβέρνησης είναι να πείσει το συνδικαλιστικό κίνημα να παραμείνει στο τραπέζι του διαλόγου για το Ασφαλιστικό.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προειδοποιούν πως δεν μπορεί να γίνει διάλογος χωρίς η κυβέρνηση να παρουσιάσει σαφή ατζέντα και επισημαίνουν πως «η κόκκινη γραμμή αφορά στα όρια ηλικίας και στο ύψος των συντάξεων».
Στόχος της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι ο διάλογος να επικεντρωθεί στην εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης του συστήματος, ώστε τα Ταμεία να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο.
Μεταξύ άλλων ζητούν την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, τη συνεπή καταβολή των εισφορών κράτους και εργοδοτών και τη δημιουργία του ειδικού αποθεματικού κοινωνικής αλληλεγγύης (του λεγόμενου και... κουμπαρά του συστήματος).
v4.ethnos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"