Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Κατερίνα Αυγουστάκη: Ελλάδα – «Eurovision 2010»

Δεν είναι η Έλενα Παπαρίζου, ούτε η Καλομοίρα. Είναι όμως η Κατερίνα Αυγουστάκη, -επίσης ελληνίδα της διασποράς-, το κορίτσι από το Βέλγιο, που έλαβε χτες το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά της από την ΕΡΤ, καθώς θα είναι η εκπρόσωπός μας στον 55ο Μουσικό Διαγωνισμό της Eurovision στο Όσλο της Νορβηγίας. Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να μην μας είναι ιδιαίτερα γνωστή, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητη, μιας και η Κατερίνα ξεχωρίζει όχι μόνο για την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και για τις μουσικές γνώσεις και το ταλέντο της. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή της, φαίνεται να είχε αναφέρει πως θα ήθελε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision και να που τα καταφέρνει.

http://www.athens24.gr/data/landscape/200x150/news_common-1253213073-1058835.jpg Η Κατερίνα Αυγουστάκη γεννήθηκε  στις 16 Σεπτεμβρίου 1983 από Έλληνα πατέρα και Βελγίδα μητέρα. Από μικρή είχε δείξει τις καλλιτεχνικές της ‘ανησυχίες’, αφού έχει κάνει σπουδές στο πιάνο και στο τραγούδι. Έκανε για πρώτη φορά το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό της «Eurovision» το 2002, εκπροσωπώντας το Βέλγιο με το συγκρότημα «Indiana» και το τραγούδι «Imitation Love». Παρόλα αυτά, δεν τα κατάφεραν να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης.


Το 2005 η Κατερίνα, όχι μόνο δήλωσε συμμετοχή στο μουσικό ριάλιτι “Star Academy”, αλλά κέρδισε κιόλας, υπογράφοντας συμβόλαιο με την «Universal Music». Με το πρώτο της single, «New Day», κερδίζει τρεις μήνες μετά την πρώτη του κυκλοφορία βραβείο καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ξένης καλλιτέχνιδας στα βραβεία «TMF Flanders», ενώ το πρώτο της album με τον ομώνυμο τίτλο «Katerine» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2005.


Η «χρονιά» της όμως ήταν αναμφίβολα το 2006, αφού κέρδισε στον διαγωνισμό «TMF Awards» τα βραβεία καλύτερης ποπ τραγουδίστριας, καλύτερου μουσικού βίντεο και καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας. Τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, η Κατερίνα κέρδισε επίσης στα προκριματικά του διαγωνισμού της «Eurovision» στο Βέλγιο, με το τραγούδι «Watch Me Move». 


Ίσως κάποιοι κοιτάξουν με σκεπτικισμό την επιλογή της νέας αυτής τραγουδίστριας. Σίγουρα, έχουμε συνηθίσει από το 2004, αρχής γενομένης με τον Σάκη Ρουβά, να μας εκπροσωπεί η «αφρόκρεμα» της ελληνικής μουσικής σκηνής (2005: Έλενα Παπαρίζου, που κατέκτησε την πρώτη θέση, 2006: Άννα Βίσση, 2008: Καλομοίρα και το 2009 για δεύτερη φορά –αλλά ποτέ αρκετή- ο Σάκης Ρουβάς). Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μια νέα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Ελληνίδα της διασποράς δεν θα κάνει τη διαφορά. Άλλωστε, έχει συμβεί ήδη μία φορά. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να ισχύσει και εδώ το ρητό: Η ιστορία, επαναλαμβάνεται..
 πηγή:NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"