Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Φιλιατρινό φράγμα


Αρχισε η κατασκευή του Φράγματος Φιλιατρινού

Αρχισε η κατασκευή του Φράγματος Φιλιατρινού στο νομό Μεσσηνίας με το θα αποταμιεύονται περίπου 8 εκ. κυβικά νερού και θα αρδεύονται από αυτό 25.000 στρέμματα.

Την υπογραφή της σύμβασης του έργου της, προϋπολογισμού 35.300.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης: «Με ένα ακόμα μεγάλο εγγειοβελτιωτικό έργο, αυτό του Φράγματος στη λεκάνη Φιλιατρινού στο Νομό Μεσσηνίας, συνεχίζουμε το ταχύρρυθμο πρόγραμμά μας για την επίλυση των προβλημάτων υποδομής και ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, αλλά και ευρύτερα της Ελληνικής περιφέρειας.»

Συνέχισε λέγοντας ότι «το έργο αυτό, αποσκοπεί στην επίλυση ενός βασανιστικού προβλήματος της περιοχής και στη θωράκισή της ενάντια στους κινδύνους της λειψυδρίας, όπως και της σπατάλης πολύτιμων υδάτινων πόρων.

Αποτελεί αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της Μεσσηνίας, των αγροτών, καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, αλλά και της ευρύτερης οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Πρόκειται για το όγδοο μεγάλο εγγειοβελτιωτικό και συνοδευτικό έργο που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013», μετά από τα επτά πρώτα που ανακοινώσαμε στις 14 Απριλίου, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα και στη Μακεδονία.»

Ειδικότερα, το έργο που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, παρουσία της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφίας Καλαντζάκου, των βουλευτών και τοπικών φορέων της Μεσσηνίας αφορά στα εξής:

- Το φράγμα στη λεκάνη Φιλιατρινού του νομού Μεσσηνίας και τον αντίστοιχο ταμιευτήρας

- Τον Αγωγό Μεταφοράς του ύδατος στην κατανάλωση που αρχίζει από την περιοχή του φράγματος και περατούται στις θέσεις απόληψης του ύδατος για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών.

- Τη νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά-Χριστιανούπολη, καθόσον η υφιστάμενη οδός κατακλύζεται από τα νερά του ταμιευτήρα.

Το φράγμα προβλέπεται από σκληρό επίχωμα, έχει ύψος από το φυσικό έδαφος 45 μέτρα, υψόμετρο στέψης +215,20, πλάτος στέψης 7,00 μέτρα και μήκος στέψης 246 μέτρα. Ο συνολικός όγκος φράγματος είναι περίπου 370.000 μ3 και ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος είναι 7,81 εκατ. μ3.
πηγή:ana-mpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"