Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

H Ευρώπη «υποφέρει» από το AIDS - Ρεκόρ μολύνσεων για το 2014.

H Ευρώπη «υποφέρει» από το AIDS - Ρεκόρ μολύνσεων για το 2014
Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) με έδρα τη Στοκχόλμη και ο ΠΟΥ κατέγραψαν 142.000 νέες διαγνώσεις το 2014, αριθμός που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί από την εμφάνιση της ασθένειας στην ήπειρο το 1980.
Μόνο στη Ρωσία καταγράφηκε το 60% των διαγνώσεων. Αντίθετα, στις 28 χώρες της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία καταγράφηκε το 21% των μολύνσεων, ενώ ο αριθμός τους εμφανίζει.....
τάσεις μείωσης στη δυτική Ευρώπη.
Εξάλλου το 31% των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό HIV έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα από αυτή που διαγνώστηκε. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις χώρες της βόρειας Ευρώπης (Ισλανδία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία και Ιρλανδία).
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ και την ΕΕ, ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην ήπειρο και είναι φορείς του ιού μειώθηκε κατά 41% τα τελευταία δέκα χρόνια.
«Όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα κοινωνικού αποκλεισμού στις χώρες υποδοχής τους, γίνονται πιο επιρρεπείς στο να μολυνθούν από τον ιό HIV και αυτό ενδέχεται να τους οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές», αναφέρει η διευθύντρια του ΠΟΥ στην Ευρώπη Ζουζάνα Γιάκαμπ.
«Εμείς στον ΠΟΥ ζητάμε από όλες τις χώρες στην Ευρώπη να προσφέρουν υπηρεσίες ελέγχου, πρόληψης και θεραπείας του ιού HIV σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος. Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προστατευθεί ο πληθυσμός», τόνισε.
Οι μέθοδοι μετάδοσης διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.
«Η μετάδοση του ιού μεταξύ ετεροφυλόφιλων ευθύνεται για την αύξηση των μολύνσεων στην ανατολική Ευρώπη, ενώ (στις χώρες αυτές) σημαντικό ποσοστό αποτελεί και η μετάδοση μέσω των ενέσιμων ναρκωτικών. Στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού HIV είναι οι σχέσεις μεταξύ ανδρών», υπογραμμίζουν οι δύο θεσμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"