Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

"Εφυγε" ο ερασιτέχνης ηθοποιός του ΣΥΝ 1 Λέανδρος Μιμίκος.

"Εφυγε" ο ερασιτέχνης ηθοποιός του ΣΥΝ 1 Λέανδρος Μιμίκος
Έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 55 ετών ο ερασιτέχνης ηθοποιός Λέανδρος Μιμίκος
Όσοι τον γνώρισαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητά του, αλλά και για τη δραστηριότητά του στα πολιτιστικά πράγματα της Καλαμάτας
Το Θεατρικό Σχήμα "ΣΥΝ 1 Μιχάλης Τούμπουρος", του οποίου ήταν μέλος εξέδωσε μάλιστα την ακόλουθη ανακοίνωση στη μνήμη του:
"Η ζωή δεν του χαρίστηκε. Την κέρδισε μέχρι το τέλος παλεύοντας για αυτήν.
Αν υπάρχουν ήρωες, σίγουρα είναι ένας από αυτούς. Τελευταίος του ρόλος ένας....
ιεροκήρυκας
Τυχαίο; Όχι....
Με Πίστη και ανδρεία, με δύναμη και υπομονή, με επιμονή και ένα πλατύ χαμόγελο καθημερινά πολεμούσε, ακούραστος, αβόγκικτος, με μια αγκαλιά ζεστή για τον καθένα μας και βλέμμα που ξεχείλιζε από αγάπη. 
Αυθεντικός και μοναδικός με μια λέξη…σπουδαίος. Και αν οι λέξεις ηχούν με στόμφο στα αυτιά μας είναι πολύς μικρές και λίγες για να περιγράψουν την ψυχή του Λέανδρου. Ο Λέανδρος που ακολούθησε τον μύθο του. 
Ερωτευμένος με τη ζωή, δεν δίστασε να ανεμοδαρθεί για χάρη της και να χαθεί την εποχή του Χειμώνα, υποσχόμενος να ξαναβρεθούμε στις αρχές της επόμενης Άνοιξης. Ο Λέανδρος είναι για μας ο αιώνιος έφηβος με τις κοινωνικές του ανησυχίες και τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες, πρόσχαρος και δημιουργικός.
Γεννήθηκε στις 9-9-1958 στο Βορινό Αλμωπίας νομού Πέλλας.
Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και μετά φοίτησε στην Τεχνική Σχολή «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στην ίδια πόλη.
Το 1986 παντρεύεται την Βασιλική Μητσέα από τα Σωτηριάνικα Μεσσηνίας στην Θεσσαλονίκη και αποκτούν δύο παιδιά τον Αποστόλη και τον Παναγιώτη. 
Το 1994 έρχονται οικογενειακώς στην Καλαμάτα, δουλεύει ως ζαχαροπλάστης και αποκτούν άλλα δύο παιδιά τον Γιάννη και τον Γιώργο. 
Μεγάλη του αγάπη το θέατρο, η μουσική, το τραγούδι, η φωτογραφία και η ζωγραφική. Αυτοδίδακτος μουσικός παίζει μπουζούκι και κιθάρα, τραγουδά ερασιτεχνικά και επίσης ως ερασιτέχνης ζωγράφος συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής. 
Το έτος 2008 ιδρύει μαζί με φίλους το ΣΥΝ ΕΝΑ και συμμετέχει ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε όλα τα έργα σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη. Κατά το παρελθόν συμμετείχε ως ερασιτέχνης ηθοποιός στο θεατρικό σχήμα «Θεατρική Διαδρομή» και συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα έργα σε σκηνοθεσία Αλίκης Αλεξανδράκη και Κώστα Κατσουλάκη.
Σκηνοθετούσε από το 2008 το πολιτιστικό σύλλογο Σωτηριανίκων με τα έργα « Το βρωμοχώρι» του Ζαραμπούκα και «Το όνειρο του σκιάχτρου» του Τριβιζά και το 2013 το σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας σε κείμενο των γυναικών του συλλόγου και του ίδιου του Λέανδρου το έργο «ο γάμος του Χαραλάμπη»
Λέανδρε, εμείς οι φίλοι σου και συν-οδοιπόροι σου σε χαιρετάμε με τη φράση
«Ότι και να γίνει η Ζωή μας θα συνεχιστεί κανονικά» αυτό μας είπε, γιατί δεν πίστεψες ποτέ στο θάνατο".
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

«ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ»

* Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή (17/1) στις 3:30 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων.
http://www.eleftheriaonline.gr/  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/item/32543-leandros-mimikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"