Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Επαναλειτουργία του τρένου ζητούν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας.

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και με κοινοποίηση σε πλήθος αποδεκτών μεταξύ άλλων και του Πρωθυπουργού, ζητεί την επαναλειτουργία του τρένου, τονίζοντας ότι: «Πέρα από τους συναισθηματικούς λόγους, υπάρχουν φυσικά και ουσιαστικοί λόγοι για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. (…)

Η περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών – εκδρομικών δρομολογίων σε αυτήν την ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος διαδρομή και μάλιστα με βάση την Καλαμάτα, δύναται να αποτελέσει πολύτιμο θησαυρό, όχι μόνον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά κυρίως για την τοπική οικονομική ζωή».
Ο Σύλλογος επισημαίνει ακόμη πως «αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών όπου και ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες, η άμεση δρομολόγηση τακτικών επιβατικών τρένων σε πρώτη φάση στην Προαστιακή γραμμή Καλαμάτα – Μεσσήνη με διέλευση του δρομολογίου από το Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας»
Υπενθυμίζεται πως το προαναφερθέν αίτημα είχε προσυπογράψει και ο Δήμαρχος Καλαμάτας.
Η επιστολή, την οποία ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας απέστειλε προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, παρατίθεται εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"