Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τέλος στα ακριβά αυτοκίνητα στο Δημόσιο

Τέλος στα ακριβά αυτοκίνητα στο Δημόσιο
Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν τα κρατικά αυτοκίνητα άνω των 1.400 κυβικών εκατοστών
Έγγραφο που απεστάλη σε υπουργεία και διοικήσεις προωθεί την απόσυρσή τους, με προτεραιότητα στα μεγαλύτερα σε κυβισμό και στα παλαιότερα οχήματα, και την αντικατάστασή τους.
Στόχος των προβλεπόμενων κινήσεων η εξοικονόμηση δημόσιων πόρων μέσω της....
μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων και των δαπανών για ανταλλακτικά και επισκευές.
Στο πλαίσιο αυτό με έγγραφό του (Αρ.πρωτ. οικ. 2196/20936 - 24.7.2013) το υπουργείο καλεί τις Κεντρικές Υπηρεσίες Υπουργείων και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να συγκεντρώσουν, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, στοιχεία που αφορούν στο σύνολο των κρατικών οχημάτων τα οποία ανήκουν στην κυριότητά τους, καθώς και στην κυριότητα όλων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, ΟΤΑ α΄ και β' βαθμού, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Ειδικές Υπηρεσίες κ.λ.π.). Όλα τα δεδομένα θα σταλούν στη Διεύθυνση Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να καταγραφούν όλα τα οχήματα που ανήκουν στην κυριότητα της κάθε υπηρεσίας εξαιρουμένων «των μηχανημάτων έργου και των των επιβατικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρησιακές μόνο ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού Σώματος και της ΕΥΠ».
Ταυτόχρονα, κατά τη διαδικασία καταγραφής των οχημάτων, θα πρέπει να επισημανθούν όλα τα επιβατικά οχήματα άνω των 1400 cc, με διάκριση μεταξύ εκείνων που θα πρέπει να αποσυρθούν και εκείνων που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να εξαιρεθούν από την απόσυρση.
Παράλληλα, τίθενται χρονοδιαγράμματα για τις ενέργειες των υπηρεσιών: η καταγραφή των στοιχείων πρέπει να έχει γίνει ως τις 31-10-2013, ενώ η απόσυρση οχημάτων έως τις 31-01-2014.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"