Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας - 263 θέσεις για το Δήμο Καλαμάτας

Ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, το οποίο θα έχει πεντάμηνη διάρκεια
Για το λόγο αυτό, οι Δήμοι καλούνται να δηλώσουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, προσδιορίζοντας τις ανάγκες τους.
Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε....
40.000 και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 2.236
Η κατανομή θέσεων κοινωφελούς εργασίας ανά Δήμο, βάσει του πραγματικού πληθυσμού 2011 και κριτηρίων ανεργίας, προβλέπει 263 θέσεις για το Δήμο Καλαμάτας (πραγματικός πληθυσμός 69.090).
Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, έχει ως τελικούς δικαιούχους το σύνολο των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Σύνδεσμοι και Δ.Ε.Υ.Α.). 
Σημειώνεται ότι η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σε αυτούς Δήμους.
Στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και του προγραμματισμού.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής:
• Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής,
• ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκησης επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
• Π.Ε., Τ.Ε., κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.
 
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση εντός της προθεσμίας.  
Επισημαίνεται ότι η διαχείριση του προγράμματος θα γίνει από το Δήμο Καλαμάτας (για το σύνολο των δομών του) και όχι από ΜΚΟ, όπως στο παρελθόν, κάτι που τόσα προβλήματα δημιούργησε.
Δελτίο Τύπου 26-07-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"