Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Έρευνα για δωροδοκίες των γερμανικών σιδηροδρόμων στην Ελλάδα

Χρηματικό ποσό ύψους 315.000 ευρώ διέθεσαν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι για δωροδοκίες στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που επικαλείται πληροφορίες της εισαγγελίας της Φραγκφούρτης.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως την περασμένη δεκαετία, αλλά ενδεχομένως και παλαιότερα, οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) είχαν δωροδοκήσει αξιωματούχους στην Ελλάδα με....
συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, ώστε να αναλάβουν εργασίες συμβούλου σχετικά με τον σχεδιασμό της γραμμής του μετρό προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και της γραμμής που συνδέει την Αθήνα με την Κόρινθο.
Το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung υπογράφει ο Κλάους Οτ, ο δημοσιογράφος που πρώτος ανέδειξε το «σκάνδαλο Siemens» και τις προεκτάσεις του στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Οτ, οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου εντοπίζοντας δέκα υπόπτους για υποθέσεις διαφθοράς και πρόκειται να υποβάλουν αγωγές εναντίον τους, ενώ έχουν απομακρύνει 30 στελέχη της θυγατρικής Deutsche Bahn International (DBI), που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του γραφείου της Αθήνας.
Η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης ερευνά ακόμη και τον ρόλο της εταιρείας μηχανικών Lahmeyer, η οποία έχει συνεργαστεί με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους και συνεργάτης της φέρεται αναμεμιγμένος σε υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα. Στην εταιρεία έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο 600.000 ευρώ.
«Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι χρειάζονταν βαθιές τομές και μια νέα αρχή, για αυτό και θα αποσυρθούν από όλες τις αγορές στις οποίες καταγράφεται υψηλός κίνδυνος διαφθοράς», δήλωσε ο αρμόδιος της DBI για τον εσωτερικό έλεγχο, Γκερντ Μπεχτ.
Μεταξύ των μέτρων που ελήφθησαν είναι η εφαρμογή κανονισμού που επιτρέπει στα γραφεία στο εξωτερικό να διαθέτουν στα ταμεία τους μόνο 500 ευρώ και στους υπαλλήλους να πληρώνουν μόνο μέχρι 100 ευρώ σε μετρητά.
Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης ερευνά δωροδοκίες των γερμανικών σιδηροδρόμων και στην Αλγερία, τη Ρουάντα, την Ταϊλάνδη και τη Λιβύη.
Deutsche Welle, ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"