Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ανακατανομή κονδυλίων για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο.

Λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και υλοποίησης προγράμματος στήριξης των άνεργων και κυρίως των οικογενειών που δεν έχουν εργαζόμενους, αναζητά η κυβέρνηση μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα απευθυνόταν στις οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και οι οποίες εκτιμάται ότι φθάνουν τις 400.000. Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκε....
η υποβολή κοινής πρότασης των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και  Διοικητικής Μεταρρύθμιση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την σύνταξη της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης, προκειμένου να διατεθούν στο πρόγραμμα, όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι είναι διαθέσιμοι
Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε η  συ­νέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και για το έτος 2013-2014 με ανακατανομή πόρων από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Εργα­σίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυ­ξης, Ανταγωνισ­τικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Κυριά­κος Βιρβιδάκης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρο­νικής Διακυβέρνη­σης Μανούσος Βολουδάκης, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η γε­νική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Δη­μοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιώργος Γιαννούσης, η γενική γραμμα­τέας Δια­χείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλλα­πόρτα, ο ει­δικός γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουρ­γείου Παιδε­ίας  Ευάγγελος Ζαχαράκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Στην αρχή της συνάντησης ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε την πορεία ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων προγραμμάτων απασχόλησης, συνολι­κού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ που αφορούν περισσότερους από 250.000 ανέργους.

Διαπιστώθηκε
η επιτυχής υλοποίηση της πρόσφατης δράσης «επιταγή εισό­δου στην αγορά εργασίας 45.000 άνεργων νέων έως 29 ετών». Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η επιλογή των 35.000 νέων, ενώ σήμερα, «έκλεισε» και η δεύτερη φάση, που αφορά στην επιλογή 10.000 νέων ανέργων για απασχόληση στον τουριστικό τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κάλυψη 10.000 θέσεων εργασίας, κατατέθηκαν περίπου 50.000 αιτήσεις, από άνεργους νέους.

Σημειώνεται ότι η πρώτη παρέμβαση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 θα αφορά επιπλέον 75.000 άνεργους νέους στις αρχές του 2014, με αποτέλεσμα η συνολική δράση για 120.000 θέσεις εργασίας να αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση για νέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"