Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Παπανδρέου ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ και τον ενημέρωνε η ΕΥΠ.

Ο Παπανδρέου ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ και τον ενημέρωνε η ΕΥΠ
Με μία κατάθεση «βόμβα» στα όποια εναπομείναντα σαθρά θεμέλια της Ιπποκράτους και του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης, ο οποίος «κάρφωσε» στην Προανακριτική Επιτροπή τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κ. Μπίκα για την γνώση τους γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.
Μετά από τη νέα κατάθεση Διώτη προκύπτουν σαφώς αμείλικτα ερωτηματικά για....
τον ρόλο της ΕΥΠ, του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου συνεχίζεται, παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Από την αλληλογραφία, που σημειώνεται ότι γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει, ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
Ο κ. Μπίκας φαίνεται, με βάση την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να έχει ενεργό ρόλο στην διερεύνηση της υπόθεσης. 
Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κ. Μπίκας είχε δηλώσει πλήρη άγνοια, ενώ με τα έως σήμερα στοιχεία ο Γιώργος Παπανδρέου υποτίθεται πως δήθεν είχε ενημερωθεί μόνο κατά την έλευση του υλικού από τις γαλλικές αρχές.
Πέραν αυτών, προκύπτει, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε το usb στον Διώτη αρχές Ιουλίου, σε χρόνο δηλαδή κατά τον οποίο βρισκόταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Το στοιχείο αυτό μάλιστα κάνει ορισμένα μέλη της επιτροπής να αναφέρουν ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών πήρε την λίστα μαζί του».
Aρχικά, στα μηνύματα αυτά ο κ. Διώτης ευχαριστεί τον πρώην υπουργό για κάποια πρόσκληση σε εκδήλωση στην οποία δεν μπόρεσε να παραστεί. Από την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι οι δύο άνδρες διατηρούσαν καλές σχέσεις. Μεταξύ άλλων όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει :
Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;»
Διώτης : «Ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ήδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»
Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»
Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και με τον Πρωθ. Αύριο θα δω τον Κώστα»
Διώτης: «Το άλλο το παρακολουθώ»
Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι...»
Μετά από όλα αυτά αναμένεται να πάρει κυριολεκτικά φωτιά η Προανακριτική Επιτροπή και κατ' επέκταση ολόκληρη η Βουλή ειδικά για τη νουθεσία των τριών της συγκυβέρνησης προς τους βουλευτές τους στην ψηφοφορία με τις κάλπες, η οποία έκρινε και την παραπομπή ενός και μόνο ατόμου από τον «κύκλο των χαμένων παρα-ποιητών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"