Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 στις παροχές Σαμαρά προς αγρότες

Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική και τις ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα. Δεν έχουμε δικαίωμα να....
το αντιμετωπίσουμε με λαϊκισμό και δημαγωγία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στόχο της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τομέα.
Στις άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους, ώστε με 40 χρόνια ασφάλισης να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62 και αφ' ετέρου επεκτείνεται η ισχύς της ρύθμισης που καλύπτει τους γεννηθέντες το 1948, που πήραν πρόωρη σύνταξη.

Επίσης μίλησε για παροχή φθηνού νυχτερινού ρεύματος, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας. 

Τονίζοντας ότι και το αγροτικό ζήτημα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί υπό τους περιορισμούς της κρίσης παρέθεσε τα όσα έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και εξασφαλιστεί για τους αγρότες, αλλά και τις δράσεις που προωθούνται όπως η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προϊόντων από το Διαδίκτυο, η δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προϊόντων προκειμένου να απαλλαγεί ο παραγωγός από εκβιαστές.
«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα, αλλά και να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον» είπε ο κ. Σαμαράς.

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που κρατά τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει επενδύσεις έκλεισε την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.

Αναλύοντας στην αρχή της ομιλίας του τη σημασία του αγροτικού τομέα για την ελληνική οικονομία ιστορικά, ο Α.Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία να επιρρίψει ευθύνες σε κυβερνήσεις του παρελθόντος που -όπως είπε- επέβαλλαν την άποψη ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να συρρικνωθεί προς όφελος της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

Με την επιλογή αυτή χάθηκαν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είπε ο πρωθυπουργός, όπως η μη αξιοποίηση της υψηλής ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, η μη ανάπτυξη της μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, κτλ, τα οποία μέσω της μεταρρύθμισης που θα γίνει πρέπει τώρα να ανακτηθούν.

Η αγροτική μεταρρύθμιση ίσως είναι η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο αποφασιστική που πρέπει να γίνει προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης μακροχρόνια είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα για την απασχόληση, την οικονομία, την αντιστροφή των δημογραφικών τάσεων, την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η ουσιαστική και πραγματική αναβάθμιση του αγροτικού κόσμου, ο εκσυγχρονισμός του τομέα και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αυτόν είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Κλείνοντας την ομιλία του, και με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε πως οι δολιοφθορές θα τελειώσουν και οι καταστροφικές μανίες θα αντιμετωπιστούν όπως τους αξίζει.

Την ίδια ώρα που αγωνιζόμαστε για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα, σημείωσε, κάποιοι κουκουλοφόροι πάνε και καίνε τις επιχειρήσεις.

«Εμείς οι Έλληνες δεν θα το ανεχόμαστε. Αυτό δεν είναι παρά εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"