Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

EUROPA LEAGUE: Παναθηναϊκός-Μάριμπορ 1-0

ΠΑΟ για... δεύτερη ευκαιρίαΜια δεύτερη ευκαιρία για να σώσει τη χρονιά αλλά και να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League δείχνει πως θα έχει ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ρότσα.
Μετά τον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» νίκησαν πολύ πιο εύκολα από ότι φανερώνει το 1-0 τη Μάριμπορ κι ετοιμάζονται να τα παίξουν όλα για όλα κόντρα στην Τότεναμ την τελευταία αγωνιστική. 

Ο Βιτόλο....
με πέναλτι στο 64’ το γκολ, παίρνοντας ρεβάνς για το χαμένο δικό του χτύπημα δέκα λεπτά νωρίτερα.

Η αγγλική ομάδα έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Λάτσιο και πλέον έχει 7 βαθμούς (9 οι Ιταλοί), ενώ το «τριφύλλι» με 5 πια, θέλει τη νίκη για να περάσει ως δεύτερο στους «32» της διοργάνωση.


Πως έπαιξαν:

Ο
Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-3-3 και οι αρχικοί έντεκα, ήταν οι εξής: Ο Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια και οι Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο, ο Βιτόλο ήταν ο αμυντικός μέσος και οι Ζέκα, Σισοκό μπροστά του, με τον Ιβοριανό σε ελαφρώς πιο ελεύθερο και οργανωτικό ρόλο. Στην επίθεση, οι Κουίνσι-Μαυρίας ήταν στα άκρα και ο Τοτσέ στην κορυφή.

Η Μαριμπορ κατέβηκε με 4-2-3-1 και τους Χαντάνοβιτς στο τέρμα, Μίλετς δεξί μπακ, Μέγιατς αριστερό και στόπερ τους Άργκους και Ραΐσεβιτς. Στον άξονα, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Φιλίποβιτς-Μέρτελι και τριάδα μπροστά τους (από δεξιά προς αριστερά) οι Τσβιγιανοβιτς, Ταβάρες και Ιμπραΐμι, πίσω από τον μοναδικό φορ, Μπέριτς.


Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και πίεζε εξ αρχής ψηλά ώστε να κερδίσει την κατοχή της μπάλας. Το κατάφερε, αλλά δεν φάνηκε η Μάριμπορ να έχει πρόβλημα με αυτό. Στόχος των Σλοβένων ήταν να κρατήσουν το μηδέν και να επιτεθούν γρήγορα. Και το έκαναν. Αλλά οι «πράσινοι» είχαν γρήγορες επιστροφές και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πατήσουν περιοχή. Στον αντίποδα, το πιο κινητικό «τριφύλλι» δεν έβρισκε διάδρομο από την πολυπρόσωπη άμυνα της Μάριμπορ. Με το 0-0 να είναι πολύ φυσιολογικό στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, αφού οι μεγάλες φάσεις έλειπαν.

Ο
Παναθηναϊκός χρειάζονταν κάποια γρήγορα επίθεση από τα πλάγια για να σπάσει την άμυνα των Σλοβένων. Ο Σισοκό το κατάλαβε και στο 32’ είδε τον Κουίνσι που έφευγε από αριστερά, τον τροφοδότησε, αυτός «έσπασε» ωραία στον Τοτσέ ο οποίος λίγο πριν πλασάρει σπρώχτηκε από τον Άργκους, αλλά ο διαιτητής αντί να δείξει την άσπρη βούλα είπε παίζεται! Δύο λεπτά αργότερα, ο Σισοκό έβγαλε και πάλι τον Κουίνσι που έφευγε τετ α τετ, αλλά ο Γκανέζος έπαθε τράβηγμα την ώρα που επιτάχυνε και έτσι, ο Παναθηναϊκός εκτός από την μεγάλη ευκαιρία έχασε κι έναν αναγκαίο ποδοσφαιριστή του σε μια επίδειξη… ατυχίας! Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και αυτό που κατάφεραν, ήταν σε μία γρήγορη επίθεση να κερδίσουν την δίκαια αποβολή του αριστερού μπακ της Μάριμπορ, Μέγιατς, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο
Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασιστικά και τριγύριζε έξω από την περιοχή της Μάριμπορ συνεχώς την μπάλα. Και στην πρώτη καλή στιγμή, κέρδισε πέναλτι μετά την κούρσα του Σεϊταρίδη και την σέντρα του, που βρήκε το χέρι του Άργκους. Ο Βιτόλο ξεγέλασε τον Χαντάνοβιτς μεν, αλλά η μπάλα χτύπησε το δοκάρι δε, με την… γκαντεμιά να κάνει την παρουσία της έντονη στο ΟΑΚΑ.

Ο
Παναθηναϊκός όμως δεν το έβαλε κάτω, στάθηκε και πάλι άτυχος στο 63’ όταν σε διπλή ευκαιρία η μπάλα βρήκε και τις δύο φορές τον Τοτσέ(!) αλλά ο επιμένων νικά. Αφού ο Βιτόλο στο 67’ κέρδισε ένα -αυστηρό- πέναλτι και παρά το γεγονός πως έχασε το πρώτο πήρε και πάλι πάνω του την φάση και αυτή την φορά ευστόχησε, κάνοντας το 1-0! Στην συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ρίξουν το τέμπο αλλά οι Σλοβένοι ήθελαν να ισοφαρίσουν και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Κάτι, που ευνοούσε κυρίως το «τριφύλλι» που είχε παίκτη παραπάνω. Και η αλήθεια είναι πως αν ήταν πιο προσεκτικοί οι «πράσινοι», ο Παναθηναϊκός θα τελείωνε το ματς πιο νωρίς αφού στο τελευταίο τέταρτο τρεις φορές (δύο ο Μαυρίας, μία ο Πετρόπουλος) χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες. Όπως και να έχει το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο και πήρε την σημαντική αυτή νίκη.


Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό(80’ Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι(35’ Φορναρόλι), Τοτσέ (72’ Πετρόπουλος)

Στον πάγκο:
Κοτσόλης, Λαγός, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος

Μάριμπορ (Μίλανιτς):
Χαντάνοβιτς, Μίλετς(69’ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς(46’ Πότοκαρ), Ταβάρες(77’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς

Στον πάγκο:
Πρίντιγκαρ, Μεζγκά, Κόμαζετς, Πλόι, Βίλερ 

NovaSport FM 94.6 | sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"