Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Με καταψήφιση του προϋπολογισμού απειλεί και ο Σουλτς

Με καταψήφιση του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, εάν συμφωνηθούν μεγάλες μειώσεις, απείλησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΣΚ.

«Έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο συμβιβασμό», δήλωσε ο κ. Σουλτς, εκφράζοντας....
τις αμφιβολίες του για επίτευξη συμφωνίας.

Προσπαθώντας να ικανοποιήσει το αίτημα πολλών χωρών - μελών για μείωση των δαπανών, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπέι υπέβαλε μια πρόταση για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό στην οποία περιλαμβάνονται περικοπές ύψους 75 δισ. ευρώ.

«Ακόμα κι αν υπάρξει ένας συμβιβασμός στη βάση των αριθμών του Χέρμαν Βαν Ρομπέι ή πιο πάνω, σίγουρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πει όχι», υποστήριξε ο Σουλτς.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απροσδόκητη» τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε απειλήσει τον Οκτώβριο ότι θα ασκήσει βέτο σε μια ενδεχόμενη αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

«Πίστευα ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις σήμερα. Αν κάποιος έρθει και πει 'το δέχεστε ή όχι', δεν θα υπάρξει συμφωνία. Δεν θα πρόκειται για διαπραγμάτευση αλλά για τελεσίγραφο», κατέληξε ο Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"