Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα για 3.500 ανασφάλιστους

Τουλάχιστον 3.500 ανασφάλιστοι πολίτες αναζήτησαν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από τις αρχές Φεβρουαρίου. 
Η οικονομική κρίση και η ανεργία φαίνεται να πλήττει ολοένα και περισσότερους Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν για τα φάρμακα τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΙΣΑ) κατά το ίδιο διάστημα περισσότεροι από 1.000 ασθενείς έλαβαν....
δωρεάν φάρμακα, βάσει συνταγής που προσκόμισαν από γιατρό του ΕΣΥ!
Ειδικότερα,  τέσσερις στους δέκα ασθενείς (44%) που δήλωσαν ανασφάλιστοι, είναι πρώην ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ιδιοκτήτες μέχρι πρότινος μικρομεσαίας επιχείρησης, την οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν με αποτέλεσμα να μείνουν ανασφάλιστοι αφενός λόγω των οφειλών στο Ταμείο τους, αφετέρου λόγω των οφειλών τους στην εφορία.
Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό, που ανέρχεται στο 46%, είναι πρώην ασφαλισμένοι ΙΚΑ που έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω απόλυσης ή λόγω χρόνιας ανεργίας
Είναι ενδεικτικό ότι εννέα στους δέκα ασθενείς που προσήλθαν στο Ιατρείο του ΙΣΑ  έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόκειται ωστόσο για ανθρώπους με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι δεν αντέχουν να πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την τσέπη τους.  
Οι γιατροί του Ιατρείου επισημαίνουν ότι τα συνηθέστερα προβλήματα υγείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι καρκίνος, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης και οστεοπόρωση. Παράλληλα, αρκετοί είναι και οι ασθενείς με ψυχιατρικές παθήσεις, οι οποίοι αναζητούν ειδικό και φαρμακευτική αγωγή.
Μάλιστα, το 10% των ασθενών που προσέρχονται στο Ιατρείο είναι ανασφάλιστες έγκυες.
Χωρίς εμβόλια ο παιδικός πληθυσμός
Εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα είναι τα παιδιά, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ιατρείου, οι οποίο επισημαίνουν ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες του σε 1.168 ανηλίκους εκ των οποίων το 84% προσήλθε για δωρεάν εμβολιασμό.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 20 Αυγούστου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αρχίζει εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων, χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.
Πιο συγκεκριμένα,  σε πέντε σημεία της Αθήνας, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής επί της οδού Σεβαστουπόλεως, και στα τέσσερα παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου, θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους.
Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος. στο τηλέφωνο 2103847374.
Οι γονείς θα μπορούν να προσκομίζουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους από Δευτέρα 27 Αυγούστου έως Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, να καταγράφονται στις λίστες τα εμβόλια που χρειάζονται τα παιδιά τους.
TA NEA Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"