Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα «κατά του εκβιασμού»

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Σύνταγμα έπειτα από το κάλεσμα μέσα από τα social media, με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε» με αφορμή τα σκληρά μηνύματα που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε» είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης.
Σε σχετική ανάρτηση στο facebook αναφέρεται ότι «το βράδυ της 4ης/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να...

παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση».
«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει», συμπληρώνεται, ενώ επιχειρείται να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό πως «η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε».
Άνθρωποι κάθε ηλικίας,άρχισαν να συρρέουν από τις 18.00 μπροστά από τη Βουλή, ενώ υπήρχαν και αρκετοί γονείς μαζί με τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.
Σημειώνεται πως όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είχαν κλείσει για τα αυτοκίνητα, με εξαίρεση την οδό Φιλελλήνων. 

http://www.nerit.gr/wp-content/uploads/2015/02/14967019.jpg
Επίσης πολύς κόσμος έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: «Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω». Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος.
Συγκέντρωση πολιτών που στηρίζουν την προσπάθεια και τις θέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της διαπραγμάτευσης του χρέους πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.
Πολίτες και εκπρόσωποι φορέων στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ επεσήμαναν ότι η Ελλάδα με την στάση της στέλνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα να σταματήσουν οι πολιτικές της λιτότητας.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"