Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Με διπλή τελετή ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Με διπλή τελετή ορκίστηκε η νέα κυβέρνησηEνώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα έγινε με καθυστέρηση μίας ώρας, λόγω διευθέτησης διαδικαστικών θεμάτων, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Η τελετή της ορκωμοσίας που ξεκίνησε στις 18.00 ήταν διπλή. Πρώτα ορκίστηκαν τα στελέχη της κυβέρνησης που επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο και ακολούθησαν όσοι υπουργοί και υφυπουργοί ήθελαν να δώσουν πολιτικό όρκο.
Η τελετή άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω της προετοιμασίας του πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας και...
των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων με τη συγχώνευση των υπουργείων το οποία, όπως έγινε γνωστό, έφτασαν λίγη ώρα πριν στις υπηρεσίες της Προεδρίας, αφού προηγουμένως τα είχε επεξεργαστεί το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δεν ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και οι αναπληρωτές υπουργοί Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδολοπούλου και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης επειδή δεν ήταν έτοιμα τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.
Κατά πάσα πιθανότητα αυτό πρόκειται να γίνει αύριο Τετάρτη.
Πρώτοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του κ. Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, χοροστατούντος του επισκόπου Μεθώνης, Κλήμη, που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλια - Τσαρουχά, Τέρενς Κουίκ, Παναγιώτης Σγουρίδης καθώς και οι Παναγιώτης Κουρουπλής, Γιάννης Πανούσης, Δημήτρης Μάρδας, Παναγιώτης Νικολούδης.
Αμέσως μετά ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο που διάβασε ο κ. Παπούλιας και επαναλάμβαναν οι υπόλοιποι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.
Η σχετική διαδικασία διήρκησε πέραν της μισής ώρας καθώς μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα διορισμού τους διαδοχικά όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Στον πολιτικό τους όρκο τα μέλη της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν στην τιμή και την συνείδησή τους ότι θα τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και πώς θα υπηρετούν το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.
Παρούσα στην τελετή ορκωμοσίας ήταν και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προτείνεται για την Προεδρία της Βουλής.
Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής σε ορισμένα υπουργεία και αύριο θα γίνουν και στα υπόλοιπα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής.
Οι δηλώσεις πριν τον όρκο
Προσερχόμενος και ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι την οικονομία την χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί και εκείνος θα προσπαθήσει να εισάγει τον συντονισμό και τη συνεργασία. Σε ό,τι αφορά τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων επισήμανε ότι "όλοι καταλαβαίνουν πως χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής και μένει να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο".

Αισιόδοξος εμφανίστηκε τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε λόγο για θετικά μηνύματα, όσο και η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία δήλωσε βέβαιη ότι η νέα κυβέρνηση θα τα καταφέρει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι "τα αυτιά των εταίρων είναι ανοιχτά για όσους έχουν κάτι να πουν".
Διακύβευμα της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκο Χουντή, είναι "να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προεκλογικές της δεσμεύσεις , να αντιμετωπίσει γρήγορα την ακραία ανθρωπιστική κρίση και να έχουμε μια αποτελεσματική διαπραγμάτευσης του χρέους ώστε να απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά".
Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης
Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης
Αισιοδοξία εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης που τόνισε ότι "δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε, θα πάνε όλα καλά". Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματός της. "Θα πάμε καλά" ανέφερε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι ο τομέας του είναι δύσκολος και δημιουργικός, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, υπογράμμισε πως "μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις" και πρόσθεσε ότι στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβληθεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση τα νησιά και η ναυτιλία θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι για το υπουργείο είνα ημέρα πένθους για τα δύο παιδιά που χάθηκαν στην Ισπανία, ενώ πρόσθεσε ότι "αρχίζει νέα μέρα που φέρνει την ελπίδα". Από την πλευρά του ο -προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ- υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την ευκαιρία που του έδωσε και επισήμανε ότι έχει μάθει στη ζωή του να συντονίζει πράγματα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τόνισε την ανάγκη συμπαράστασης της κοινωνίας και επισήμανε ότι πρέπει να ξαναφιλιώσουμε αστυνομία και κοινωνία.
Για μεγάλα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας έκανε λόγο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Τάσος Κουράκης, δεσμευόμενος για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και από σήμερα υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς ανακοίνωσε τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακούς και πέντε στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος που αναλαμβάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"