Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

"Καρφωμένα" στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ - Τι λένε για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ - Τα πρώτα σχόλια.

 Καρφωμένα  στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ - Τι λένε για τη νίκη ΣΥΡΙΖΑ
Με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά και αρκετή έκπληξη παρακολουθούν τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ την πολιτική ανατροπή που συντελείται στην Ελλάδα, ειδικά μετά το εύρος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπουν τα exit polls.
Πέρα από την τρέχουσα ειδησεογραφία, άλλωστε, αυτό που κυριαρχεί ήδη από χθες στις σχετικές αναλύσεις είναι το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα -μια συζήτηση η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες και μέρες.
Τα πρώτα σχόλια και ανταποκρίσεις, πάντως, αποτυπώνουν το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.
Ιδού πώς παρουσίασαν τα αποτελέσματα των exit polls ορισμένα από τα γνωστότερα και εγκυρότερα ΜΜΕ...

  • Der Spiegel: "Οι αριθμοί των exit polls δεν συνιστούν έκπληξη -οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είχαν προβλέψει ήδη την τάση", σημειώνει στην πρώτη ανάλυσή του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο παράλληλα χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών ως "οδηγό για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη". Επίσης, προβάλει τη δήλωση του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για τις δύσκολες και ταραχώδεις μέρες που πιθανότατα περιμένουν τους Έλληνες.
  • BBC: Τα exit polls δίνουν καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα κατά της λιτότητας
  • Reuters: "Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, βρίσκεται σε πορεία να ανοίξει ένα μέτωπο μάχης με τη Γερμανία και άλλα μέλη της ΕΕ που τάσσονται υπέρ της λιτότητας", είναι το πρώτο σχόλιο του πρακτορείου Reuters μετά τα αποτελέσματα των exit polls. "Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει και άλλα κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα, από τους όμορους Podemos, ένα νέο κόμμα που φέρεται να προηγείται στην Ισπανία, μέχρι το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία", συνεχίζει το ίδιο σχόλιο.
  • Le Monde: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κορυφή
  • El Pais: Τα exit polls δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία
  • Bloomberg: Για "νίκη πιο ευρεία του αναμενομένου", κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σημειώνει επίσης ότι "οι επενδυτές θα πρέπει τώρα να αναμένουν πώς θα διαπραγματευτεί ο κ. Τσίπρας τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας". "Η πρόκληση τώρα για τον Τσίπρα είναι να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας διαγραφής του ελληνικού δημόσιου χρέους, και το σενάριο για το οποίο επανειλημμένως έχει προειδοποιήσει ο Σαμαράς, δηλαδή ένα ατύχημα που θα οδηγήσει στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη", γράφει επίσης στο πρώτο του σχόλιο.
  • The Guardian: Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετέδωσε πριν από λίγο η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Την πληροφορία μετέδωσε ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ύστερα από σχετικές διαρροές σε ελληνικά ΜΜΕ, με ανάρτηση στο twitter, σύμφωνα με την οποία: «Ο Τσίπρας θα προτείνει τον βετεράνο συντηρητικό και επικριτή της λιτότητας Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο».
  •  Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"