Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου

Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την προαναγγελία από τον Γ. Παπανδρέου νέου κόμματος. Μιλώντας στην Κοζάνη το βράδυ της Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός είπε απηύθυνε έκκληση για κινηματικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση από τη βάση.
Ωστόσο, δεν είπε πότε θα προχωρήσει και επίσημα στη δημιουργία του νέους κόμματος, περιμένοντας ίσως τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου καθώς ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου...
απομακρύνεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε δεν συμμετέχει στα όργανα του κόμματος και κατά την προχθεσινή ψηφοφορία ψήφισε και έφυγε αμέσως. Εκτιμάται δε ότι θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα και στις επόμενες ψηφοφορίες, ενώ ζήτησε κι αυτός τη συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου δνε πρέπει να ιδρύσει νέο κόμμα, ούτε και να είναι ξανά υποψήφιος για τη Βουλή.
Ο πρώην πρωθυπουργός απέρριψε το κριτήριο του παραβάν (είναι ΠαΣοΚ όποιος ψηφίζει ΠαΣοΚ πίσω από το παραβάν) που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και την διεκδίκηση του σημερινού προέδρου του ΠαΣοΚ να μετατραπεί η παράταξη στον τρίτο πόλο του πολιτικού συστήματος ο οποίος θα εγγυηθεί την εθνική σταθερότητα. Επιπλέον διακήρυξε ότι «αξίζει κάθε πρωτοβουλία» για να δημιουργηθεί η «μεταπελατειακή Ελλάδα, η Ελλάδα των αξιών».
Νέο κόμμα προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου
«Υπάρχει κόσμος», είπε ο κ. Παπανδρέου, «που μοιράζεται τις αξίες και υπερασπίζεται τη διαδρομή και τις στρατηγικές επιλογές του ΠαΣοΚ. Δεν θέλει να το κρύψει – ούτε θέλει η επίκληση του ονόματος ΠαΣοΚ να γίνεται μόνο προεκλογικά και μόνο για την ψήφο στο παραβάν. Η Ελλάδα, όλοι μας χρειαζόμαστε ένα Κίνημα πρωταγωνιστή προοδευτικών αλλαγών.
Ο πολιτικός μας χώρος, ο χώρος της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά. Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο. Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα. Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση».
«Όλοι όσοι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση. Κινηματικά, στη βάση. Με αυτοοργάνωση», συνέχισε. «Με συμμετοχή. Να γίνουμε εμείς πρώτοι η Αλλαγή που οραματιζόμαστε. Ξανά. Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την «Μεταπελατειακή Ελλάδα», την Ελλάδα των αξιών.
Η δύναμή μας, όταν αποτινάξουμε την ηττοπάθεια, όταν συμμετέχουμε, όταν αυτοργανωθούμε, όταν δικτυωθούμε, όταν δεν περιμένουμε τη λύση από αυτόχθονες ή έξωθεν σωτήρες, η δύναμη όλων σας, όλων μας, δεν είναι απλά μια φωνή διαμαρτυρίας, είναι μια δύναμη ­ φορέας μιας δυναμικής πρότασης, είναι δύναμη παραγωγική, δημιουργική, είναι και μια δύναμη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τα συμφέροντα της χώρας και του Ελληνικού λαού, και μαζί, μια δύναμη προσφοράς, αλληλεγγύης, δημιουργίας, που ενώνει απέναντι στις αντιλήψεις των κάθε λογής κατεστημένων. Αυτή η προσπάθεια, είναι που έχει αξία και σημασία. Για αυτήν θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για αυτήν, αξίζει κάθε πρωτοβουλία. Για τις αξίες μας, την ιστορία μας, αξίζει κάθε πρωτοβουλία».
Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος έστω και αυτή την ύστατη ώρα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αν πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον. Και επανέφερε την πρόταση του για την άμεση συγκρότηση άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, η οποία όπως είπε θα πρέπει:
-Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο.
-Να επιδιώξει στοιχειώδη συνεννόηση οικοδόμησης διαπραγματευτικού πλαισίου για την αξιολόγηση των δεσμεύσεων της χώρα έναντι των εταίρων της.
-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση ­ προτείνω και διεθνή διάσκεψη με πρωτοβουλία μας ­ για την οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους.
-Να προχωρήσει σε ουσιαστική, προοδευτική, ιστορικής σημασίας Συνταγματική Αναθεώρηση.
-Να αξιοποιήσει τον θεσμό του δημοψηφίσματος, δηλαδή, τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος ο πολίτη, για την προώθηση μεγάλων θεσμικών τομών στη χώρα
-Να επιδιώξει εθνική συνεννόηση για την έξοδο από το Μνημόνιο και την ασφαλή μετάβαση στην «επόμενη μέρα».
Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που οργανώνει το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου.
Ταυτόχρονα, επανέφερε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση.
«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», είπε ο κ. Παπανδρέου. Για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο που έγινε την περίοδο 2009-2011 και να μην αφήνουν άλλους να το καπηλεύονται, ενώ καταλόγισε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι έκρυψε την αλήθεια και δημιούργησε πρόβλημα αξιοπιστίας για τη χώρα.
«Ούτε 180 σίγουροι υπήρχαν, ούτε χρόνος για εκλογές υπήρχε. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Πόσο μάλλον με την απειλή της βίαιης χρεοκοπίας ante portas», είπε για την κατάσταση που αντιμετώπισε ως πρωθυπουργός το 2010 και πρόσθεσε:
«Το Κίνημά μας στέκεται απέναντι σε όσους επιχείρησαν να μειώσουν την εμβέλεια της νίκης αυτής, υιοθετώντας την προπαγανδιστική διαστρέβλωση του «λεφτά υπάρχουν» από τους ένοχους θιασώτες της δήθεν επανίδρυσης του κράτους και αργότερα των Ζαππείων».
Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό φωνάζοντας το όνομά του και το σύνθημα «Γιώργο μαζί για την αλλαγή», ενώ ο νέος που τον προσφώνησε ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσει σε συγκρούσεις.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Πεταλωτής, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Ηλίας Βλαχόπουλος.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"