Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στην κοινοπραξία Fraport - Slentel τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Νικήτρια του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια αναδείχθηκε η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd.
Η παραχώρηση περιλαμβάνει τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.
Η συνολική τιμή αγοράς ανέρχεται στα 1,234 δισ. ευρώ και θα καταβληθεί από την στιγμή του κλεισίματος, που αναμένεται να είναι....
το φθινόπωρο του 2015.
Συνολικά, τα συγκεκριμένα αεροδρόμια εξυπηρέτησαν το 2013 περίπου 19,1 εκατομμύρια επιβάτες.
Η Fraport AG θα κρατήσει το πλειοψηφικό πακέτο της κοινοπραξίας. Η νέα εταιρεία αναμένεται να αποφέρει έσοδα πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και EBITDA που θα υπερβαίνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε  αποκρατικοποίηση, έχοντας στα χέρια του περισσότερες από μία προσφορές.
Η υψηλή ζήτηση που καταγράφηκε στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση αποδίδεται στη σημαντική άνοδο του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές, κυρίως της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"