Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Νέο... προληπτικό μνημόνιο ζητά για την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν

Νέο... προληπτικό μνημόνιο ζητά για την Ελλάδα ο Πολ ΤόμσενΈνα «προληπτικό πρόγραμμα» στήριξης στην Ελλάδα θα ήταν χρήσιμο δήλωσε την Παρασκευή ο υπηρεσιακός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον
Ερωτηθείς ποια μορφή θα μπορούσε να έχει αυτή η στήριξη, αν δηλαδή θα μπορούσε να είναι μια πιστωτική γραμμή από το ΔΝΤ ή τον ESM, απέφυγε να τοποθετητεί, αρκούμενος να πει ότι οι συζητήσεις για το θέμα είναι σε εξέλιξη.
Οπως επισήμανε, το ύψος των σπρεντ των ελληνικών ομολόγων καταδεικνύει πως....
η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές παραμένει επισφαλής και «ευαίσθητη». Για να συμπληρώσει, «παρά τη «βελτίωση που έχει παρατηρηθεί κατά το 2014».
Υπογράμμισε επίσης πως το ΔΝΤ δεν έχει ενημερωθεί από την Αθήνα για το ενδεχόμενο πρόωρου τερματισμού της δανειακής σύμβασης, ενώ σχολίασε πως θα «πρέπει να γίνουν περισσότερα σε απόλυτους αριθμούς».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η χώρα «έχει ίσως πετύχει τη μεγαλύτερη προσαρμογή από όλους» στην Ευρωζώνη, τονίζοντας όμως ότι η «αφετηρία» της Ελλάδας έγινε από το πιο δύσκολο σημείο και με βαθιά δομικά προβλήματα.
Κατέληξε δε ότι η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια και τις μεταρρυθμίσεις.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"