Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος εμπιστοσύνης και λόγος για “πολιτική αθλιότητα”

samaras_psifos

Με ψήφους 155 υπέρ, 131 κατά και 2 «παρών» η κυβέρνηση Σαμαρά έλαβε τη ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής. Από τους 300 ψήφισαν οι 288. Στους 12 απόντες συγκαταλέγονται και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Κατά την τελική ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μη θεωρήσει ότι στον αριθμό των βουλευτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης τώρα στην Κυβέρνηση δεν θα προστεθούν και άλλοι κατά την προβλεπόμενη ψηφοφορία για εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και θα....
απαιτηθεί να αποδεχτούν το πρόσωπο που θα επιλεγεί από 180 βουλευτές.
Ο κ. Τσίπρας στη δική του ομιλία είπε στον Πρωθυπουργό να μη σύρει τον τόπο σε μία μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, και του ζήτησε «να διευκολύνει τον τόπο» και να προκηρύξει άμεσα πρόωρες εκλογές.
Επίσης του ζήτησε να μη δεσμεύσει, όπως είπε, την χώρα με τυχόν συμφωνίες που θα κάνει με τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας για την απομοίωση του δημόσιου χρέους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, θα απαιτήσει την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολειπόμενου ποσού.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολιτική αθλιότητα» την προτροπή Τσίπρα «να μην τολμήσει η κυβέρνηση, στους τέσσερις μήνες που μένουν ως την εκλογή νέο Προέδρου Δημοκρατίας να δεσμεύσει τη χώρα με συμφωνίες που εμείς θα καταργήσουμε».

Αλέξης Τσίπρας: “εκλογές τώρα”
Εκλογές τώρα και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Αφού διαπιστώσετε ότι δεν έχετε τον απαιτούμενο αριθμό των 180, προχωρήστε συντεταγμένα και έγκαιρα στην λαϊκή ετυμηγορία», είπε χαρακτηριστικά. «Μην επιμείνετε στην αδιέξοδη τακτική,. να βυθίσετε τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και να μην δεσμεύσετε τη χώρα», υπογράμμισε.
«Όταν κλείσουν τα φώτα της αίθουσας θα διαπιστώσουμε ότι η εμπιστοσύνη θα είναι πολύ μακριά από τους 180 που απαιτούνται για προεδρική εκλογή. Θα επιμείνετε στην αδιέξοδη τακτική λέγοντας ότι «έχω τους 180, αλλά τους κρύβω;»», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως «όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με διαφορετικό σκεπτικό λένε εκλογές». «Ούτε με κιάλια δεν θα δείτε τον μαγικό αριθμό των 180», εκτίμησε και συνέχισε: «θα συνεχίζετε το 2015 επιμένοντας σε πρακτικές 1965; Θα κρατάτε δέσμια τη χώρα σε ένα προεκλογικό κλίμα και το πολιτικό σύστημα σε σενάρια ευτελισμού;»
«Συναίνεση, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή δεν μπορεί να υπάρξει. Η συναίνεση δεν αφορά το πρόσωπο, ισοδυναμεί με συναίνεση στην συνέχιση της κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων», επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «δεν είναι το συμφέρον της χώρας η παραμονή σας τέσσερις μήνες στις καρέκλες της εξουσίας. Μπορεί να υπάρξει μέλλον της χώρας και χωρίς εσάς στις καρέκλες της εξουσίας. Μπορεί κανείς να φανταστεί την Ελλάδα χωρίς εσάς στις καρέκλες της εξουσίας».

Αντώνης Σαμαράς: “Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει μπουρλότο σε όλα»
«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο μνημόνιο, δεν θα μπει σε άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού», και μάλιστα δεν χρειάζεται ούτε τα υπολειπόμενα χρήματα από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ περί προληπτικής στήριξης της χώρας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αναφέρθηκε σε νέο μνημόνιο αλλά στο ενδεχόμενο μιας προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης για την Ελλάδα, ώστε να είναι ασφαλέστερη η έξοδός της στις αγορές.
Συμπλήρωσε πως τίποτα σχετικό δεν έχει αποφασιστεί και πως το ζήτημα θα συζητηθεί στη σύνοδο ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου ο Γκίκας Χαρδούβελης θα συναντηθεί με την κ. Λαγκάρντ την Κυριακή.
«Σίγουρα δεν μιλάμε για μνημόνιο, αλλά για μετά-μνημόνιο», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς. Προσέθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις «θα συνεχιστούν», αλλά «θα είναι μεταρρυθμίσεις που θα έχουμε προτείνει εμείς».
«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα δανεικά και επαχθείς όρους», συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως στόχος της Αθήνας είναι να βγει από το πρόγραμμα του Ταμείου, που κανονικά λήγει τον Μάρτιο του 2016.
Ο κ. Σαμαράς στάθηκε και στα στρες τεστς των τραπεζών, προαναγγέλλοντας πως το υπόλοιπο του αποθέματος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους. Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα «δικαιούται» πρόσθετη βοήθεια για την ελάφρυνση του χρέους της.
Στρέφοντας το βλέμμα του στο χρέος, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως είναι βιώσιμο, «ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές – Φορολογικές αλλαγές
Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος πως δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές, τονίζοντας πως το συμφέρον της Ελλάδας είναι η σταθερότητα.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προσπαθεί να βάλει μπουρλότο σε όλα», βάζοντας την Ελλάδα σε κίνδυνο να «την τσακίσουν οι αγορές» λόγω της «αβεβαιότητας». Συμπλήρωσε πως η Κουμουνδούρου επιδιώκει εκλογές προκειμένου να αξιοποιήσει την παρούσα συγκυρία και να αποφύγει το μέλλον, όταν η κυβερνητική πολιτική θα έχει ορατά αποτελέσματα.
«Εκλογές δεν θα γίνουν όταν το θέλετε εσείς, αλλά όταν το λέει το Σύνταγμα», είπε, εξηγώντας πως ο «τελικός απολογισμός» θα γίνει το 2016.
Ο πρωθυπουργός χάραξε τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως δρομολογείται «σταδιακή» μείωση του ΕΝΦΙΑ, πιθανώς από ήδη το 2015, με παράλληλο «εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών».
Προανήγγειλε επίσης μείωση φόρων για τα φυσικά πρόσωπα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για διάφορους κλάδους, στο μοντέλο του κλάδου της εστίασης.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την πως «προβλέπει πάντα τα χειρότερα και πέφτει μονίμως έξω», ακολουθώντας πολιτική «πεζοδρομίου».
Κατήγγειλε «εκβιαστική» στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για «μικρομεγαλισμό» και «τοξική γεύση αλαζονείας» από την πλευρά της Κουμουνδούρου.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση πως με τη στάση της επιδιώκει πολιτική αστάθεια που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα ενώ βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.
Τέλος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη δικομματική για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «για να κρατήσουμε τη χώρα ενωμένη και σταθερή»
http://ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"