Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Απεργούν οι ειδικευμένοι ιατροί του Ε.Σ.Υ την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου

nosokomeio-kalamata-2Οι ειδικευμένοι ιατροί του Ε.Σ.Υ. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε από κοινού με την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.
Διεκδικούμε:
1)Άμεσες προσλήψεις σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Τα κενά των νοσοκομείων που το 2010 ανέρχονταν σε 2500 γιατρούς, τώρα ξεπερνούν τις 6500. 
Στο νοσοκομείο Καλαμάτας από το 2011 μέχρι σήμερα αποχώρησαν 23 ιατροί ,προσήλθαν 17 και τα κενά στις οργανικές θέσεις παρέμειναν ως είχαν.
Στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου....
Καλαμάτας υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και σε πολλά τμήματα οι νοσηλευτές μας δεν παίρνουν τα ρεπό ξεκούρασης ούτε τις απαραίτητες άδειες τους.
 2)Ολοκληρωμένο ,ποιοτικό και δωρεάν σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η κοινωνία βιώνει μια βαθύτατη ανθρωπιστική κρίση. Με επίσημα στοιχεία 2,5 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλα 3,8 εκατομμύρια αντιμετωπίζουν τον ίδιο κίνδυνο. Οι ανασφάλιστοι Έλληνες ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια. Η περιορισμένη πρόσβαση της κοινωνίας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για την δημόσια υγεία.
 3)Να καταργηθεί η ιδιωτική ανώνυμη εταιρία ΕΣΑΝ Α.Ε.
Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014 υπερψηφίστηκε στην Βουλή η δημιουργία της παραπάνω εταιρίας η οποία θα διαχειρίζεται τους οικονομικούς πόρους και τις αμοιβές τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων νοσοκομείων. Με πρόσχημα την ανάγκη να κοστολογηθούν οι δαπάνες δίνεται η εξουσία στην εταιρία να διαχειρίζεται κεφάλαια που δεν της ανήκουν και να τα μεταφέρει εκεί που αυτή κρίνει, σηματοδοτώντας την πλήρη απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν πλέον σαν αυτοτελείς επιχειρήσεις ,ενώ αναμένεται να αυξηθεί η ιδιωτική δαπάνη των πολιτών για την υγεία και οι μισθοί του υγειονομικού προσωπικού θα συμπιεστούν ακόμα περισσότερο.
4)Απαιτούμε αποκατάσταση του Ειδικού  Ιατρικού Μισθολογίου και του Ενιαίου Μισθολογίου.
Από το 2009 έως το 2013 μετανάστευσαν 6000 Έλληνες Ιατροί αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και επαγγελματική αποκατάσταση.
Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές του  νοσοκομείου Καλαμάτας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο των επειγόντων και θα δοθεί συνέντευξη τύπου από τα δύο σωματεία στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"