Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Θαλάσσια καταδίωξη και πυροβολισμοί στο Αιγαίο

Θαλάσσια καταδίωξη και πυροβολισμοί στο Αιγαίο
Νέο επεισόδιο με προειδοποιητικές βολές για την ακινητοποίηση δουλεμπορικού σκάφους, χωρίς αυτή τη φορά να τραυματιστεί κάποιος, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι ανοιχτά της Ψερίμου, ενώ συνελήφθη ένας Τούρκος διακινητής μεταναστών.
Όπως επίσημα ανακοινώθηκε στην Ελλάδα «και η συγκεκριμένη σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος διακινητής προσπάθησε να εμβολίσει και να βυθίσει το σκάφος του Λιμενικού».

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κω, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών στρατιωτικού παρατηρητηρίου της περιοχής, εντόπισε....
ύποπτο ταχύπλοο σκάφος με ένα επιβαίνοντα να κατευθύνεται από την Ψέριμο προς τα τουρκικά παράλια. Αμέσως οι λιμενικοί έσπευσαν να το προσεγγίσουν, ώστε να κάνουν έλεγχο και να αποτρέψουν τη διαφυγή του.

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, ο οποίος είχε αποβιβάσει αμέσως πριν στην Ψέριμο μετανάστες, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Άμεσα, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε την καταδίωξή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο διακινητής επιχείρησε επανειλημμένα να εμβολίσει το πλωτό σκάφος του Λιμενικού, με στόχο τη βύθισή του.

Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις και συριγμούς, ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και συνέχισε τους εμβολισμούς που έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τότε οι λιμενικοί προέβησαν στη ρίψη προειδοποιητικών βολών, στην αρχή, και στοχευμένων στην εξωλέμβια μηχανή του σκάφους, στη συνέχεια, «όπως υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις». Οι βολές στη μηχανή είχαν αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους, στο οποίο επιβιβάστηκαν έπειτα οι άνδρες του Λιμενικού και συνέλαβαν τον χειριστή του.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί έχει μεταβεί ο περιφερειάρχης της 8ης ΠΕΔΙΛΣ, αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Αργυρίου, για το περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου.

Παράλληλα, διετάχθη ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ).

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"