Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στο τελικό στάδιο η κατασκευή του Φιλιατρινού Φράγματος

Ανακοίνωση για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Φιλιατρινού Φράγματος εξέδωσε σήμερα
το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνοντας μεταξύ άλλων ότι εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης στεγάνωσης του φράγματος και ότι υπολογίζεται οι εργασίες να ολοκληρωθούν την Ανοιξη του 2015.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι η κατασκευή του Φράγματος Φιλιατρινού στο Νομό Μεσσηνίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο δεδομένου ότι έχει ήδη εκτελεσθεί ποσοστό εργασιών της τάξης του 90%. Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνης εγκρίθηκε και...

η τροποποίηση της μελέτης στεγάνωσης του φράγματος.
Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει :
α) Την κατασκευή του φράγματος συνολικού μήκους στη στέψη 246 μ. και όγκου αναχώματος περίπου 370.000 μ3 , ενώ ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος θα είναι 7,81 εκατ.μ3 . Το φράγμα κατασκευάζεται με διατομή ομοιογενή από σκληρό κυλινδρούμενο ανάχωμα και είναι ύψους 45 μέτρων από το φυσικό έδαφος.
β) Την παραλλαγή της επαρχιακής οδού Φιλιατρών – Χριστιανούπολης , η οποία διέρχεται από τη στέψη του φράγματος , καθόσον η υφιστάμενη οδός θα κατακλυσθεί από τα νερά του ταμιευτήρα.
γ) Τον Αγωγό Μεταφοράς του ύδατος στην κατανάλωση, που αρχίζει από την περιοχή του φράγματος και περατούται στις θέσεις απόληψης του ύδατος, για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών.

Το κόστος της κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 25.022.974,26 Ευρώ
( με ΦΠΑ).

Το έργο είναι ενταγμένο με την 7283/6-8-2008 Απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» στο Π.Α.Α. «2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εκκρεμεί η επένδυση της ανάντη παρειάς του φράγματος με σύνθετο συγκολλημένο υλικό γεωμεμβράνης και γεωυφάσματος κατόπιν ήδη ληφθείσας γνωμοδότησης του αρμόδιου Κεντρικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εγγειοβελτιωτικών Εργων του Υπουργείου.

Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται την Άνοιξη του 2015".

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"