Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Νέος πρόεδρος της Κομισιόν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Με 422 ψήφους εκλέχθηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Πιο συγκεκριμένα η υποψηφιότητα του Γιούνκερ έλαβε 422 ψήφους υπέρ και 250 κατά. Ακόμη 47 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία και 10 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.
«Δεν φανταζόμουν πως θα μπορούσα να συγκεντρώσω μεγαλύτερη πλειοψηφία» δήλωσε κατά την πρώτη τοποθέτησή του μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Δεν θέλω την ψήφο της ακροδεξιάς. Δεν θέλω να με ψηφίσουν αυτοί, ούτε και επιθυμώ να συνομιλήσω μαζί τους».

Ο νεοκλεγής πρόεδρος....
απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε κριτική στον προκάτοχό του Ζ.Μ. Μπαρόζο, υπερασπίστηκε ένθερμα όλες τις αποφάσεις της οικονομικής πολιτικής που έλαβε το eurogroup τα τελευταία χρόνια και απέρριψε τις κατηγορίες για έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λέγοντας ότι: «Το Συμβούλιο αποτελείται από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και εθνικά κοινοβούλια που παίρνουν δημοκρατικές αποφάσεις».

Σχολιάζοντας το ρόλο του κατά την κρίση του ευρώ αλλά και τον τρόπο που θα πολιτευθεί, στο τέλος ο Γιούνκερ ανέφερε ότι: «Κανείς θα πρέπει να ξέρει πότε και πως να ψεύδεται», κάτι το οποίο χρειάζεται να κάνει, λέει, για να προστατέψει το συμφέρον των λιγότερο ισχυρών.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση προ της ψηφοφορίας ο Γιούνκερ είχε κάνει λόγο για κίνητρα στις χώρες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις φέροντας και πάλι στο προσκήνιο την ιδέα του project bonds.

Σε μια αποστροφή του λόγου του είχε μιλήσει και για πιθανές αλλαγές στη λειτουργία του θεσμού της τρόικας, για να καταστεί η λειτουργία της πιο δημοκρατική. Όπως όμως διευκρίνισε ουδέποτε μίλησε για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, ζήτησε απλά να γνωρίζει στο μέλλον εκ των προτέρων τι επιπτώσεις θα έχουν τα προγράμματα «στις ζωές των ανθρώπων».

Madata.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"