Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί για το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Υπό κράτηση ο Νικολά Σαρκοζί Υπό κράτηση στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς τέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσήλθε το πρωί να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικαστική πηγή.
Ο κ. Σαρκοζί προσήλθε στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) στο γραφείο της ανακριτικής αρχής στη Ναντέρ στο δυτικό Παρίσι την Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα είχε περάσει από ανάκριση και ο δικηγόρος του.
Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον....
ανακρίνει επί ένα 24ωρο, χρονικό διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.
Ο συνήγορός του Τιερί Ερζόγκ τέθηκε χθες υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.
Οι δικαστικές Αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υπόστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.
Η απόφαση για την κράτησή του αποτελεί ένα άνευ προηγουμένου βήμα κατά του γάλλου πρώην προέδρου, ενώ η εξέλιξη φαίνεται ότι θα αποτελέσει πλήγμα για τις προσπάθειες του Σαρκοζί να επανέλθει στον πολιτικό στίβο, διεκδικώντας την προεδρία το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"