Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Άνοδος ως 700 μόρια στις περιζήτητες σχολές

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=682355&v=0&q=80&w=300&h=225Άνοδο των βάσεων στις περιζήτητες σχολές σε κεντρικές και περιφερειακές σχολές των Πανεπιστημίων, σε όλα τα επιστημονικά πεδία, δείχνουν τα νεότερα στοιχεία από το "μέτωπο" των Πανελλαδικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ "δείκτης" για τους μαθητές θα πρέπει να είναι η κίνηση των βάσεων το 2012 και όχι το 2013, ενώ καθοριστικός παράγοντας θα είναι όσοι φοιτητές δικαιούνται μετεγγραφών καθώς θα διαμορφώσουν με τις επιλογές τους το τοπίο.
Τα στοιχεία του Έθνους, δείχνουν τα εξής:...

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο:

Οι τρεις Νομικές (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Θράκης) θα ενισχυθούν κατά πάνω από 250 μόρια, ενώ της ίδιας τάξης θα είναι η άνοδος των σχολών Ψυχολογίας. Ενίσχυση, αλλά σε μικρότερο βαθμό αναμένεται για τις Φιλολογίες.

Στις σχολές με βάσεις εισαγωγείς μεταξύ 14-16, οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.


Στο πεδίο αυτό οι αριστούχοι είναι λιγότεροι από πέρυσι, αφού φέτος αρίστευσαν 2.424 μαθητές ενώ πέρυσι 2.211 και το 2012, 3.100 μαθητές.

Στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο:

Οι αριστούχοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης είναι φέτος 2.064, ενώ το 2013 ήταν 1.054 και το 2012, 1.743 και καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, οι υψηλόβαθμες πολυτεχνικές σχολές θα έχουν εκτόξευση ακόμη και πάνω από 700 μόρια.

Αυτό θα ισχύσει κυρίως για τις σχολές Πολιτικών Μηχανικών και λιγότερο για τα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικές.


Στις μεσαίες σχολές και των δύο πεδίων οι βάσεις θα κυμανθούν ανοδικά. Ίδια θα είναι η εικόνα και για τα τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο:
Οι Ιατρικές Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα κυμανθούν πάνω από τα 19.000 μόρια. Οι βάσεις σε αυτό το πεδίο αναμένεται να ανέβουν ακόμα και μέχρι 250 - 300 μόρια, ενώ ανοδική πορεία θα έχουν και οι σχολές Βιολογίας, κτηνιατρικής και φαρμακευτικές.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο:
Εδώ θα υπάρξει μειωμένος αριθμός υποψηφίων και αύξηση των θέσεων σε περιφερειακά κυρίως ΑΕΙ. Οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα και αυτά της διοίκησης επιχειρήσεων δείχνουν μικρές διαφοροποιήσεις από πέρυσι και αυξομειώσεις ανάλογα με την πόλη που εδρεύει κάθε σχολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"