Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα

Πρεμιέρα με την παράσταση του Nederlands Dans Theater 2, κάνει την Πέμπτη 17 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια.
Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία, που ιδρύθηκε το 1978, μας συστήνει την ομάδα των νεότερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών.
Ο χορογράφος Πωλ Λάιτφουτ, ο οποίος ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας, σηματοδοτεί τη συνέχεια του ιστορικού συγκροτήματος, μέσα τη συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων.
Η παράσταση θα δοθεί....
στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού στις 10 το βράδυ και συνολικά περιλαμβάνει τέσσερις χορογραφίες.
Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί επίσης την παράσταση "l’association fragile" του Christian Rizzo, μια χορευτική σπουδή στην εξορία, εσωτερική και εξωτερική, γεωγραφική και υπαρξιακή. Μόνος επί σκηνής, ο τούρκος χορευτής Kerem Gelebek συμπυκνώνει σε διαδοχικά χορευτικά επεισόδια νοσταλγία, ψυχική ερημία, μελαγχολία, απόγνωση, σπαραγμό.
Επίσης το κοινό της Καλαμάτας θα έχε την ευκαιρία να απολαύσει τους Αερίτες της Πατρίσια Απέργη στην παράσταση "Πλανήτες". Στην παράσταση διερευνάται η έννοια της απώλειας, της οδύνης και του διχασμού, αλλά και της συνάντησης, της αναγνώρισης, της πρόσμιξης, της λαχτάρας για ένταξη, χωρίς απώλεια της ταυτότητας. Μέσα από την ακάματη ενέργεια των ανδρικών σωμάτων, αναζητείται μια απάντηση για το αν και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί το δημοκρατικό ιδεώδες σε μια σύγχρονη κοινωνία.
Το επετειακό διεθνές φεστιβάλ χορού, που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί έως τις 24 Ιουλίου και εκτός των παραστάσεων περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια σύγχρονου χορού κι εργαστήρια δραματουργίας, χορογραφίας, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"