Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Tην Παρασκευή 20 Ιουνίου εγκαινιάζεται η έκθεση "Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας"

http://www.eleftheriaonline.gr/media/com_fpss/cache/2166_a199a6337ec746064a3cf56a9850e475_m.jpg?t=1402510782
Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας» θα γίνουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στο Ιστορικό Κέντρο.
Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία, που συνδέονται με τη μουσική και το χορό σε άμεση συνομιλία με τη σύγχρονη χορευτική δημιουργία. Θα διαρκέσει έως την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικότερα, η διοργάνωση της ΛΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα περιλαμβάνει 25 αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας αλλά και....
υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που θα εκτεθούν για 1η φορά στο ευρύ κοινό. «Κίνηση», «ρυθμός», «τελετουργία», «όρχηση», «κάθαρση» είναι μερικές μόνο από τις όψεις του πολύπτυχου της μουσικοχορευτικής τέχνης. Ακολουθώντας αυτήν την διαχρονία οι επιμελητές της έκθεσης χρησιμοποιούν τον χορό ως εννοιολογικό όχημα για την παρουσίαση αρχαίων αντικειμένων, συμβόλων, εννοιών, γραπτών μαρτυριών που προέρχονται από τη Μεσσηνία και συνδέονται εν γένει με την μουσική και το χορό.
Σκοπός της έκθεσης είναι να επικοινωνήσει όλα τα παραπάνω στο ευρύ κοινό, ειδικό και μη, ανοίγοντας μια άμεση συνομιλία μεταξύ αρχαιότητας και σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής στην Καλαμάτα, που έχει καθιερωθεί ως πόλη χορού μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού ήδη από το 1995.
Ο γενικός συντονισμός είναι της Αννας - Βασιλικής Καραπαναγιώτου αναπληρώτριας προϊσταμένης ΛΗ' ΕΠΚΑ, η μουσειολογική μελέτη της Μαίρης Τσουλάκου και της Πένυς Τσακανίκου αρχαιολόγων της ΛΗ' ΕΠΚΑ. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και η μουσειογραφική μελέτη της Χρυσαυγής Ιορδανίδου αρχιτέκτονος μηχανικού, η εποπτεία μουσειογραφικής μελέτης της Δήμητρας Πίκουλα προϊσταμένης του Τμήματος Αρχαιολογικών Εργων ΛΗ' ΕΠΚΑ. 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/39247-egkainia-ekthesi-mythikoi-xoroi-messinias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"