Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Ο Νίκας αποκαλύπτει κατόπιν (εκλογικής) εορτής: Ασύμφορο το φυσικό αέριο για Καλαμάτα.

Ο Νίκας αποκαλύπτει κατόπιν (εκλογικής) εορτής: Ασύμφορο το φυσικό αέριο για Καλαμάτα
Τουλάχιστον απορία προκαλεί γιατί ανέμενε μετεκλογικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας προκειμένου να δημοσιοποιήσει -με ανακοίνωσή του, στην ιστοσελίδα του δήμου- ότι τίθεται εν αμφιβόλω η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη μέχρι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο «υπάρχει ζήτημα με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου», ενώ προκειμένου να ευοδωθεί το έργο -συνεχίζει ο Π. Νίκας- «πρέπει πάση θυσία να προγραμματισθεί και να κατασκευασθεί ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας»
Ο ίδιος προσθέτει ότι έχει....
θέσει το θέμα αυτό με επιστολές του, τόσο προς τον απελθόντα υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, όσο και στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Π. Νίκας αναφέρει τα εξής:
«Δεν ήθελα να μιλήσω προεκλογικά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Δεν ήθελα να θεωρηθεί, τότε, ότι το κάνω για λόγους εντυπωσιασμού. Είναι, όμως, ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό τώρα και στο μέλλον -και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση και έμφαση.
Υπάρχει ζήτημα με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου.
Το φυσικό αέριο είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλες τις περιοχές, διότι δίδει ένα μικρότερο κόστος στην κατανάλωση ενέργειας της τάξεως του 40% περίπου σε σχέση με το πετρέλαιο. Αν το φυσικό αέριο δεν έλθει στην Καλαμάτα και στη Δυτική Ελλάδα -από τη Μεγαλόπολη θα έλθει- υπάρχει ζήτημα και με τις Βιομηχανικές μας Περιοχές, με τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν εκεί, με τις μονάδες που ήδη λειτουργούν εκεί, με τις ξενοδοχειακές μας μονάδες και, γενικά, με την όλη παραγωγική διαδικασία.
Για να γίνει επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου προς την Καλαμάτα και τη Δυτική Ελλάδα, πρέπει πάση θυσία να προγραμματισθεί και να κατασκευασθεί ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα. Δι’ επιστολών μου έχω θέσει το θέμα στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Παπαγεωργίου, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη. Είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας και ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Πρέπει ο αγωγός από τη Μεγαλόπολη να επεκταθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, διότι έχει και τη διατομή για να καλύψει τις συγκεκριμένες περιοχές».
 http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/39576-fysiko-aerio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"