Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Ντόρας έπειτα από δύο χρόνια

Μυστική συνάντηση Σαμαρά - Ντόρας έπειτα από δύο χρόνια
Ενώ ο ανασχηματισμός είναι θέμα ολίγων ημερών -πιθανόν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος-, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε την Πέμπτη το βράδυ με τον κ. Κώστα Καραμανλή και την Παρασκευή το μεσημέρι με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Πρόκειται για κινήσεις που συμβολίζουν την πρόθεση του πρωθυπουργού για ενότητα της κεντροδεξιάς, η οποία στο εγγύς μέλλον θα κλιμακωθεί και με πολιτικές πρωτοβουλίες.
Το ραντεβού με την κυρία Μπακογιάννη έγινε, κατόπιν δικού της αιτήματος, στην πατρική οικία του κ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη.

Σύμφωνα με τα λίγα που διέρρευσαν από την πλευρά της πρώην υπουργού, συζήτησαν....
το εκλογικό αποτέλεσμα, τις ενέργειες στην οικονομία τους καλοκαιρινούς μήνες και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από το Σεπτέμβριο και μετά.

Σύμφωνα με όσα δεν διέρρευσαν, το βασικό θέμα ήταν αν η κυρία Μπακογιάννη θα μπει στην κυβέρνηση ή θα πάει για Επίτροπος, σύμφωνα με όσα είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Το αν ο κ. Σαμαράς θα την συμπεριλάβει στο υπουργικό σχήμα θα φανεί εντός των προσχεχών ημέρων.

Εάν πείσθηκε να της δώσει τη θέση της χώρας στην Ευρωπαική Επιτροπή θα διαφανεί πάλι στον ανασχηματισμό, από το αν θα μείνει εκτός κυβέρνησης ο αδελφός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σαμαράς σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι δεν γίνεται να είναι και οι δύο σε κρατικές θέσεις και ο υιός της να είναι περιφερειάρχης. Πάντως, οι ενδοοικογενειακές σχέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Μπακογιάννη, λένε οι φίλοι της οικογένειας, δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη διαρρέει ότι μετά από δύο περίπου χρόνια που είχαν να μιλήσουν, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Το τελευταίο διάστημα η κυρία Μπακογιάννη δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά της για την έλλειψη επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου.

Προ των αυτοδιοικητικών εκλογών είχε δηλώσει ότι η ΝΔ είναι πια μικρό κόμμα εκδηλώνοντας τις επιφυλάξεις της για την τακτική που είχε ακολουθήσει μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς. Είχε δε προειδοποιήσει ατύπως ότι, αν η απομόνωσή της συνεχισθεί, θα αντιδράσει.

Πάντα από το περιβάλλον της διαρρέει ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει την κυβέρνηση και το κόμμα στις δυσκολίες που έχουν μπροστά.

Σε καλό κλίμα ήταν και η συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό στο σπίτι του κ. Αχιλέα Καραμανλήόπου επίσης συζητήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και η προοπτική της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, σε συνάρτηση με τη βιωσιμότητα του χρέους.

Καθώς είναι ανοικτό το θέμα της διεύρυνσης της ΝΔ με την επανένταξη των εκτός των τειχών η στάση του κ. Καραμανλή, που είναι σημείο αναφοράς στο εσωτερικό του κόμματος έχει σημασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"