Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο

Υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την πλειοψηφία των βουλευτών το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.
Μετά από μια συνεδρίαση σε θερμό κλίμα, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία,  στην οποία από τους 269 βουλευτές, 150 ψήφισαν θετικά και 109 αρνητικά.
Οι απόντες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν οι Άντζελα Γκερέκου, ο Κώστας Κόλιας ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης και ο Αλέξανδρος Κοντός. Θετικά σχόλια προκάλεσε στους κυβερνητικούς κόλπους το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης υπερψήφισαν το μεσοπρόθεσμο. 
Η οριστική διευθέτηση του δημοσίου χρέους με μέτρα ελάφρυνσής του, που θα ληφθούν τον Οκτώβριο, είναι το τελευταίο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, που θα....
διαψεύσει τις γραφικές ιερεμιάδες της αντιπολίτευσης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στην ομιλία του επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015- 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής.
 Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στον έλεγχο του μεγάλου πλούτου, τονίζοντας πως το κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου εξετάζει φέτος 1000 περιπτώσεις περισσότερες από πέρσι, ενώ επικαλέστηκε, επίσης, πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, το ποσοστό της ανεργίας μειώνεται συνεχώς επί πέντε μήνες.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αποτελεί φορέα των πλέον οπισθοδρομικών αντιλήψεων και πως «η μεσσιανική πολιτική ρητορεία είναι ξεπερασμένη και οι θιασώτες της δεν έχουν πολιτικό μέλλον». Ο κ. Στουρνάρας κατέληξε λέγοντας προς τον κ. Τσίπρα,   «πραγματικά λυπάμαι, γιατί κατά βάθος νομίζω ότι μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε αλλά κάτι πρέπει να πείτε».
Τι είπαν οι πολiτικοί αρχηγοί
Ο κ. Αλ. Τσίπρας με την παρέμβασή του, στο περιεχόμενο της οποίας επιχείρησε να προσδώσει σαφώς χαρακτήρα «προγραμματικών δεσμεύσεων» ως να επίκεται ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων για το ΣΥΡΙΖΑ, έστρεψε τα βέλη του κυρίως προς τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι τα δύο κόμματα της κυβερνώσας πλειοψηφίας και οι αρχηγοί τους, ως εκφραστές του «παλιού» που χρεοκόπησε τη χώρα, δεν μπορούν να εμφανίζονται σαν εγγυητές μιας νέας Ελλάδας.
«Η νέα Ελλάδα θα είναι υπερήφανη και ανεξάρτητη. Το κράτος δεν θα παρακολουθεί ούτε θα εκβιάζει. Τα κέρδη θα δίδονται στους παραγωγούς και όχι στους μεσάζοντες. Θα υπάρχει  παραγωγική στρατηγική και σχέδιο για την ανάπτυξη. Θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν παιδεία. Η νέα Ελλάδα θα είναι χώρα του πολιτισμού. Δεν θα μπορούν να κυβερνούν πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι να καθορίζουν την πολιτική ζωή μαζί με τους νεοναζί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει την νέα Ελλάδα μαζί με το λαό. Μια Ελλάδα δικαιοσύνης, δημοκρατίας και προκοπής».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναδιατύπωσε την εκτίμησή του ότι σχεδιάζεται ένα νέο Μνημόνιο που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι μόνο ο πρόλογος των όσων θα ακολουθήσουν, αν η κυβέρνηση περάσει τον κάβο των ευρωεκλογών» σημείωσε για να συνεχίσει: «Το Μεσοπρόθεσμο, συνταγή θανάτου, αποτελεί μονιμοποίηση μνημονίων, περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση των πάντων με αδιαφανείς διαδικασίες». Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναδιατύπωσε την πρόσκλησή του για προεκλογικό ντιμπέιτ με τον κ. Σαμαρά.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, καθώς επίσης και να διεκδικηθεί εκ μέρους της χώρας μας, μια νέα συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές. Η συμφωνία αυτή, είπε ο κ. Φ. Κουβέλης, θα πρέπει να περιλαμβάνει: 
Πρώτον, μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους. «Αυτό σημαίνει ότι δεν επαρκεί η μείωση των επιτοκίων και η χρονική επιμήκυνση της πληρωμής. Απαιτείται και η αφαίρεση του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», ανέφερε. 
Δεύτερον, «μετατόπιση της δημοσιονομικής προσαρμογής από μέτρα λιτότητας σε πολιτικές καταπολέμησης της κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο, περιστολή φοροδιαφυγής και σταδιακή μείωση των φόρων». 
Τρίτον, ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και απασχόλησης».
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Αν.Ελλ. κ. Π. Καμμένος.
Η σημερινή, δεύτερη ημέρα συνεδρίασης για το Μεσοπρόθεσμο (που θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, άρχισε σε υψηλότατους τόνους – στοιχείο ενδεικτικό της έντονα φορτισμένης ατμόσφαιρας, ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Το στοιχείο της πόλωσης έκανε κατ’ αρχήν την εμφάνισή του διά στόματος του κ. Στ. Παναγούλη: «Εγώ, επειδή δεν είμαι τόσο ευγενής όσο είναι ο Πρόεδρός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, θα σας το πω ωμά: Αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους στα μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά ο νουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες: «Ναι, κ. Σαμαρά, είμαι τρομοκράτης και θα σας τρομοκρατήσω όχο μπορώ. Καθημερινά»!
Αμέσως μετά, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεανώ Φωτίου τόνιζε: «Εμείς το λέμε ξεκάθαρα: Το χρέος, επαχθές και μη, δεν είναι βιώσιμο. Ζητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του».
Σε υψηλούς τόνους η κα Αικατερίνη Παπακώστα, σχολίασε τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τυγχάνετε σεβασμού, διότι τα οράματά σας είναι ο εφιάλτης των λαών. Επενδύετε στη μιζέρια, στη φτώχεια, για να επιβιώσετε πολιτικά».
Την αποπομπή Παναγούλη ζήτησε ο Σ.Κεδίκογλου
 Η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προκάλεσε  την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. Για άθλιες απειλές που παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Παναγούλης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι εάν ο κ. Τσίπρας δεν αποπέμψει άμεσα τον κατά δήλωσή του «τρομοκράτη» κ. Παναγούλη, τότε απλώς θα επιβεβαιώσει πως το μόνο ιδεολογικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι απειλές για ειδικά δικαστήρια, κρεμάλες και λιντσαρίσματα. «Να είναι βέβαιοι πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει» σημείωσε ο κ.Κεδικογλου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"