Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Στο απόλυτο χάος βυθίζεται η ανατολική Ουκρανία

Στο απόλυτο χάος βυθίζεται η ανατολική Ουκρανία
Μετά την απίστευτη τραγωδία στην Οδησσό όπου 36 Ρωσόφωνοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο αφού εγκλωβίστηκαν στο μέγαρο των συνδικάτων κτίριο από ακροδεξιούς και κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και κάηκαν ζωντανοί, oι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν σήμερα τη στρατιωτική τους επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο της ανατολικής χώρας από τους φιλορώσους αντάρτες, υποβιβάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ελπίδες από την απελευθέρωση χθες των παρατηρητών του ΟΑΣΕ οι οποίοι κρατούνταν από τους αυτονομιστές.
Οι συγκρούσεις σε όλη την ανατολική Ουκρανία έχουν πολλαπλασιαστεί...
Ένοπλοι φιλορώσοι εισέβαλαν σε στρατιωτική μονάδα και σε στρατολογικό σημείο στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ, τραυματίζοντας δύο ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε χθες βράδυ το τοπικό γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών. Λίγο νωρίτερα, ο αυτοαποκαλούμενος αυτονομιστής κυβερνήτης της πόλης Βαλέρι Μπολότοφ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας και «γενική επιστράτευση όλων των ανδρών». Στις γειτονικές πόλεις Κραματόρσκ, Μαριούπολη και την Κονσταντίνοβκα συνεχίζεται από το πρωί της Παρασκευής η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού, που σταδιακά σφίγγει τον κλοιό γύρω από αυτές.
Το πρωί της Κυριακής, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι στην Κραματόρσκ ξεκίνησε επιχείρηση για ανακατάληψη κτιρίων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων, ενώ στο Σλαβιάνσκ τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"