Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

ΣΕΤΕ: Χρονιά ρεκόρ το 2014 για τον τουρισμό

Οι στόχοι του ΣΕΤΕ για νέα ρεκόρ αφίξεων 18,5 εκατ. επισκεπτών και εσόδων 13 δισ. Ευρώ - χωρίς τις αφίξεις κρουαζιέρας - το 2014, δείχνουν να επιβεβαιώνονται και να ενισχύονται περαιτέρω από τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού του πρώτου τετραμήνου 2014, που ήδη ανακοινώθηκαν, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου.
Όπωs τονίζει "αυτά  εμφανίζονται εντυπωσιακά αυξημένα κατά 30,1% στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία του αεροδρομίου της Αθήνας, όπου για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2014 καταγράφεται αύξηση 36,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. 
Τα στοιχεία της Αθήνας επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ για....
ισχυρή ανάκαμψη του τουρισμού της πρωτεύουσας με 700.000 επιπλέον αφίξεις. Ακόμη, ο εσωτερικός τουρισμός για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια δείχνει να ανακάμπτει, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία αύξησης της αεροπορικής κίνησης εσωτερικού, αλλά και της αυξημένης ζήτησης στα τουριστικά καταλύματα της χώρας. Όλα τα παραπάνω τελούν, πάντα, υπό τη βασική προϋπόθεση διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας της χώρας και μπορεί, εφόσον επιβεβαιωθούν, να οδηγήσουν το 2014 σε ακόμη μεγαλύτερο θετικό πρόσημο αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ και μείωσης της ανεργίας σε σχέση με τις σημερινές εκτιμήσεις.
Με στόχο, οι εξαιρετικές αυτές επιδόσεις να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω επενδύσεις και συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας της πατρίδας μας, ο ΣΕΤΕ, υπενθυμίζει ότι πρέπει να συνεχισθεί η απαρέγκλιτη εφαρμογή των στρατηγικών και στόχων του οδικού χάρτη τουριστικής ανάπτυξης 2021, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.
Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει επίσης να δοθεί από όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, με την παράλληλη διατήρηση ελκυστικής τιμολογιακής πολιτικής τόσο για το 2014, όσο και για τις συμφωνίες του 2015. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης φορολογική συμμόρφωση, όπως και εξάλειψη της μαύρης και παράνομης απασχόλησης.
Τέλος, ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε με το πέρας των επικείμενων εκλογών να ασχοληθεί άμεσα και συστηματικά με την διατήρηση και βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας, συντήρησης και αισθητικής των δημόσιων υποδομών των χώρων και τομέων ευθύνης της, που αναμένεται να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο από την ιδιαίτερα υψηλή αναμενόμενη τουριστική κίνηση."
Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"