Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Χρυσά βραβεία για μεσσηνιακά ελαιόλαδα στο διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης

Δύο ακόμα βραβεύσεις για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο είχαμε στο διεθνή διαγωνισμό που έγινε στη Νέα Υόρκη. Από τις δεκαέξι (16) περίπου ελληνικές συμμετοχές απέσπασαν χρυσά βραβεία το λάδι "Mani" της εταιρείας Μπλάουελ και το "My Olive Tree" της εταιρείας Μ. Καρελάς και αδέρφια.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας για το συγκεκριμένο ελαιόλαδο, «είναι το όνομα που αποδίδει πιο αποτελεσματικά την προσπάθεια της οικογένειας Καρελά να παράγει το καλύτερο ελαιόλαδο.
Είμαστε μέλη μιας πολυπληθούς οικογένειας, η οποία, αν και σκορπισμένη στον κόσμο, συνδέεται με την πατρογονική μας γη, η οποία βρίσκεται στον εύφορο Μεσσηνιακό Νότο.
Χρησιμοποιούμε το λάδι το οποίο παράγεται από την "Κορωνέικη" ποικιλία ελιάς που καρπίζει στα κτήματά μας, εδώ και χρόνια. Το 2012 αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης, με ανθρώπους που εκτιμούν ανάλογες γεύσεις και αξίες.
Οι αδελφοί, Παναγιώτης και Γιώργος, ενεργοποίησαν....
όλο το εγχείρημα, κινητοποιώντας τα καλύτερα ταλέντα σε κάθε σχετικό τομέα. Το αποτέλεσμα αυτής της προσεκτικής διαδικασίας διατίθεται με το όνομα "My Olive Tree" από επιλεγμένα γκουρμέ σημεία.
Τα ονόματα της οικογένειάς μας είναι γραμμένα στα κλαδιά του δέντρου που χαρακτηρίζει κάθε μπουκάλι συσκευασίας. Είναι μια υπενθύμιση για την ταυτότητα και τις ρίζες μας, καθώς και για την ευθύνη που μοιραζόμαστε απέναντι στον κόσμο και το περιβάλλον. Είναι μια υπόσχεση που ανανεώνουμε και μια ειλικρινής, προσωπική πρόσκληση προς όλους όσοι επιλέγουν να μοιραστούν το λάδι μας”.
Η δε επιχείρηση «Φρίντριχ Μπλάουελ» εγγράφηκε επίσημα στην Καλαμάτα το 1980. O Φριτς, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Μάνη από τη δεκαετία του ’70, έκανε κάτι επαναστατικό για την περιοχή: από τη στιγμή που είδε το ελαιόλαδο αυτής της ασυνήθιστα καλής ποιότητας να κατευθύνεται στην Ιταλία σε μεγάλα σιλό, κάθισε και άρχισε να γεμίζει ελαιόλαδο ένα ένα μπουκάλι με το χέρι. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αληθινά απίστευτη υποστήριξη των κατοίκων του χωριού και πολύ σύντομα μια μικρή επιχείρηση εξελίχθηκε και σήμερα «σαρώνει» τα βραβεία σε όλους τους διαγωνισμούς. 
www.tharrosnews.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"