Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Όλη η πόλη έτρεξε στο 14° Αγώνα Δρόμου της Καλαμάτας

Ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός έκανε το δρομικό κίνημα χάρις στον 14° Αγώνα Δρόμου της Καλαμάτας που διεξήχθη χθες το απόγευμα με μεγάλη επιτυχία. 
Περίπου 1000 και πλέον μεγάλοι και μικροί αθλητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να συμμετάσχουν σε μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού, με χρώματα, μουσική, ατέλειωτα χαμόγελα, πολύ κόσμο, αθλητές, φιλάθλους αλλά και....
επίσημους, εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επίσης έχουν την …τιμητική τους αυτή την περίοδο, λόγω των επερχόμενων εκλογών. Ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.
Την αρχή έκαναν λίγο πριν τις 6 μ.μ. οι 159 περιπατητές που συμμετείχαν στον «αγώνα» του δυναμικού βαδίσματος, με τους πρώτους να καλύπτουν τη διαδρομή πλατεία-Ναυαρίνου-Φιλοξένια και αναστροφή με τερματισμό στην αφετηρία σε 1 ώρα και 15 λεπτά.
Την ίδια διαδρομή, που δίνει την ευκαιρία για περισσότερο τρέξιμο δίπλα στη θάλασσα και την οποία …υπερψήφισαν σχεδόν όλοι ακολούθησαν περίπου 45 λεπτά αργότερα οι δρομείς των 10 χλμ. όπους επικεντρώθηκε το φετινό ενδιαφέρον. 

Το 10άρι της Καλαμάτας ανέβηκε φέτος πολλά σκαλιά καταξίωσης, με αυξημένες συμμετοχές κατά 40-50% σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τις 500 και «παρών» τον κορυφαίο Έλληνα μαραθωνοδρόμο Γιώργο Καραβίδα της ΑΕΚ, ο οποίος ήταν και ο νικητής με χρόνο 32 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο Αμπτάλλα Ταννούς του Εθνικού ΓΣ, ενώ στο βάθρο της γενικής κατηγορίας ανέβηκε και ο Μανιάτης Νικόδημος Νικολακέας (1ος στους άνδρες έως 20 ετών), εκπροσωπώντας τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος. 
Πολύ κοντά στην 3άδα βρέθηκε και ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ και του Μάνεσι, ο οποίος έφτασε στον τερματισμό περίπου ένα λεπτό αργότερα (37’10’’).
Στις γυναίκες ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε για μια ακόμη φορά την πρωτοκαθεδρία, με νικήτρια τη Χρύσα Σταματοπούλου (53η στη γενική με 44’24’’), την οποία πλαισίωσαν στο βάθρο οι Ελένη Εξερζόγλου και Παναγιώτα Χριστοπούλου.
Ξεχωριστή είναι η σημασία του «μικρού» αγώνα των 2 χλμ. που φέτος περιλάμβανε κάθοδο της Αριστομένους, Μακεδονίας, αριστερά στην Ψαρών και αναστροφή στο ύψος του γηπέδου μπάσκετ του πάρκου του ΟΣΕ. Περίπου 300 και πλέον παιδιά και γονείς, χάρηκαν τον αγώνα και μυήθηκαν στον αθλητισμό, την προσπάθεια και το στόχο, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης του συγκεκριμένου κομματιού, με περισσότερες ενδεχομένως ανάλογες συναντήσεις για τους εκκολαπτόμενους δρομείς.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, όπου ήταν αφιερωμένος ο φετινός Γύρος Καλαμάτας. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση του πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ από τις εγγραφές στα 10 χλμ. μέλη του συμμετείχαν στον μικρό αγώνα, δίνοντας μηνύματα δύναμης, αλληλεγγύης και ισότητας.
Ο 14ος Γύρος Καλαμάτας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους κύριους νικητές κι εκείνους που διακρίθηκαν ανά κατηγορία, ενώ αναμνηστικά μετάλλια πήραν όλοι οι συμμετέχοντες.
Η αυλαία του αγώνα άφησε γλυκιά γεύση σε συμμετέχοντες και διοργανωτές, με τον πρόεδρο του ΣΔΥΜ, Αλέξη Ζάννη, να μην μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του, κοιτάζοντας ήδη τον 15ο Γύρο, πάνω στη νέα διπλή διαδρομή στη Ναυαρίνου, η οποία είναι ιδιαίτερα δελεαστική και μπορεί να γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη στο μέλλον, με τις κατάλληλες κινήσεις, αλλά και στήριξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"