Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Συμπλοκή λιμενικών με διακινητές μεταναστών

Φωτογραφία αρχείου Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν τους πυροβόλησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ επέβαιναν σε σκάφος σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Χίο την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι τρεις μετανάστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως μεταδίδει το alithia.gr.  
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες προερχόταν από τις τουρκικές ακτές.
Ο διακινητής πυροβόλησε αφού προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού που τους εντόπισε στα ανατολικά των Οινουσσών και οι λιμενικοί απάντησαν με πυρά. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. 
 
Από τους τραυματίες, μία γυναίκα και ένας άνδρας φέρουν τραύματα από σφαίρα στο μηρό, ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί στον ώμο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.
 
Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
 
"Επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης διακινητή Τουρκικής υπηκοότητας που μετέφερε παράνομους μετανάστες  και ο οποίος φέρεται να αποτελεί μέλος ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης  παράνομων μεταναστών, πραγματοποίησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, έλαβε ειδοποίηση  από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής που αφορούσε στον εντοπισμό ταχύπλοου πολυεστερικού σκάφους, το οποίο κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες. Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ, εντοπίζοντας άμεσα το προαναφερθέν σκάφος επί της οριογραμμής και με  ορατούς τέσσερις (4) επιβαίνοντες, προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα.  Το ταχύπλοο σκάφος, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά  ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.
Τα στελέχη του πλωτού περιπολικού  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα, έρριψαν αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα από φορητό οπλισμό. Ο διακινητής και χειριστής του ταχυπλόου ενέτεινε τις προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με  συνέπεια να  ακολουθήσουν  βολές προς το πρωραίο τμήμα του ταχύπλοου σκάφους. Για την ακινητοποίηση του σκάφους  άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο,  όπου και  συνέλαβαν άμεσα τον Τούρκο διακινητή, ενώ, παράλληλα, διαπίστωσαν ότι στον κλειστό χώρο ενδιαίτησης (καμπίνα) του σκάφους, ευρίσκοντο  δεκατρείς παράνομοι (13) μετανάστες, εκ των οποίων τρεις (2 άνδρες και 1 γυναίκα ) είχαν τραυματιστεί .
Άμεσα, το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. παρέλαβε τους τρεις (03) τραυματίες, καθώς και το συλληφθέντα διακινητή, μεταφέροντάς  τους στο λιμάνι της Χίου. Ακολούθως, με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο του νησιού για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω περίθαλψη. Από τις πρώτες πληροφορίες η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.  Παράλληλα, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,που έσπευσε  στη θαλάσσια περιοχή, παρέλαβε τους υπόλοιπους δεκατρείς  (13) επιβαίνοντες του ταχυπλόου σκάφους, οδηγώντας τους στη Λιμενική Αρχή Χίου για τις περαιτέρω ενέργειες.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Χίου, ενώ ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος  Αθανασόπουλος  έχει ήδη ενημερώσει για το συμβάν την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου, για τις δικές της ενέργειες.  Συγχρόνως, στο νησί της Χίου μεταβαίνουν ο Επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, Υποναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιος  Χονδρονάσιος, καθώς και ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων, Υποναύαρχος  Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Βασίλειος Σιέττος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"