Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Διεθνής διπλωματικός οργασμός για την Κριμαία που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού

Διεθνής διπλωματικός οργασμός για την Κριμαία που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού
Σε διπλωματικό αναβρασμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα, η οποία παρακολουθεί ανήσυχη τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίαζει εκτάκτως απόψεις στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), μετά από επιστολή-αίτημα του μόνιμου αντιπροσώπου της Ουκρανίας στον ΟΗΕ. 
Η προηγούμενη συνεδρίαση του ΣΑ είχε γίνει το Σάββατο, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ίδιο σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί και απόψε, αναδεικνύοντας έντονα το....
διχαστικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στη Ρωσία και τα άλλα τρία μόνιμα μέλη του Σώματος (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία), ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση της Κίνας.
Σήμερα συνεδρίασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν κατεπειγόντως στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ «θα συζητήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το πώς να διευκολύνουν την απαραίτητη αποκλιμάκωση της κατάστασης», ανέφερε ο Ρομπάι.
Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της στις βάσεις τους και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με το Κίεβο.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"