Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Μυτιλήνη: 7 νεκροί και 2 αγνοούμενοι λαθρομετανάστες

Μυτιλήνη: 7 νεκροί και 2 αγνοούμενοι λαθρομετανάστεςΣτο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών οι οκτώ διασωθέντες παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν σε μια πεντάμετρη πλαστική λέμβο, η οποία βυθίστηκε τα ξημερώματα -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- στο Ακρωτήρι Κόρακας Λέσβου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα και δύο να αγνοούνται.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι δύο παιδιά και τρεις γυναίκες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε τα ξημερώματα, από το αντίστοιχο κέντρο της 'Αγκυρας για....
την περισυλλογή δύο ναυαγών παράνομων μεταναστών, από τουρκικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή. 
Οι ναυαγοί αφού παρελήφθησαν από άνδρες του λιμενικού, δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμη, η οποία παρουσίασε εισροή υδάτων και βυθίστηκε.
Μυτιλήνη: 7 νεκροί και 2 αγνοούμενοι λαθρομετανάστες 'Αμεσα ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού των υπολοίπων αγνοουμένων, στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο super puma, πέντε περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ενώ δεσμεύτηκαν για συνδρομή ένα δεξαμενόπλοιο και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» της NEL.
Λίγη ώρα αργότερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και 'Ερευνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λέμβου, από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 2,3 ναυτικά μίλια από το Ακρωτήρι Κόρακας.
Αλιευτικό σκάφος κατάπλευσε στην περιοχή και ιδιώτες αυτοδύτες εντόπισαν εντός της λέμβου πέντε νεκρούς (τρεις γυναίκες, έναν άνδρα και ένα αγόρι). Από σκάφος του λιμενικού εντοπίστηκαν επίσης στη γύρω θαλάσσια περιοχή τα πτώματα άλλων δύο μεταναστών (ενός άντρα και ενός κοριτσιού).
Επιπλέον, έξι ακόμα αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή και κατάφεραν να διασωθούν από τουρκική ακταιωρό. Οι έξι, μαζί με τους άλλους δύο διασωθέντες, μετεπιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Στην πλαστική λέμβο επέβαιναν συνολικά 17 λαθρομετανάστες, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"