Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Με λαμπρότητα και συγκρούσεις στο τέλος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα.

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην Αριστομένους, ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Νωρίτερα στις 10:30 π.μ τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου χοροστατούν τος, του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου
Μετά τη δοξολογία, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από το Νικόλαο Ζαχαριά, αναπληρωτή καθηγητή Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία 23ης Μαρτίου 
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, όπου αισθητή ήταν και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εκπροσώπησε....


ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ενώ παρέστησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι εκπρόσωποι στρατιωτικών και πολιτικών αρχών και φορέων.
Μεγάλη ένταση επικράτησε στο τέλος της παρέλασης στην Καλαμάτα όταν μέλη της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησαν να διαμαρτυρούν κάνοντας πορεία. 
Αστυνομική δύναμη εμπόδισε την είσοδο τους και τότε τα αίματα άναψαν, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ζητούσε από την Αστυνομία να φύγει από μπροστά τους, κάτι που τελικά δεν έγινε και ξεκίνησαν οι μάχες σώμα με σώμα.
Στο σημείο έφθασαν δύο διμοιρίες των ματ, ενώ ξεκίνησε ένας κλεφτοπόλεμος με τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να μπουν στην παρέλαση από τα πλάγια.
Τελικά κατάφεραν να εισχωρήσουν αφού η παρέλαση είχε τελειώσει και οι επίσημοι είχαν αποχωρήσει, ενώ υπήρξαν λογομαχίες όταν η πορεία συναντήθηκε με άτομα της ακροδεξιάς. 


Πηγές: Ελευθερία και Θάρρος  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/35024-parelasi-kalamata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"