Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Wirtschaftswoche: 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε άμυνα ο Σαμαράς.

Wirtschaftswoche: 31,5% ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε άμυνα ο Σαμαράς
Σε πρώτη δύναμη θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, με ποσοστό κοντά στο 31,5% , προβλέπει η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαϊου.
Σε άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», παρουσιάζονται οι δυνάμεις εκείνες που εκφράζουν....
επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική.
«Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαϊου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ωστόσο, επισημαίνεται ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - και τι όχι».
Συγκεκριμένα για τον Αλέξη Τσίπρα, προβλέπεται ότι θα λάβει ποσοστό 31,5% και επισημαίνεται πως «ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».
Όπως σημειώνεται στην Wirtschaftswoche, στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις. «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Στο αφιέρωμα γίνεται επίσης αναφορά στον βρετανό ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ (πρόβλεψη για 26%), στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (πρόβλεψη για 24% και ίσως ανάδειξή του στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα), στον Μπερντ Λούκε από την «Εναλλακτική για την Γερμανία» ( πρόβλεψη για 4-7%), στον Γκέερτ Βίλντερς από το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (πρόβλεψη για 17%, πιθανότατα η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα), στον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία (πρόβλεψη για ποσοστό άνω του 20%) και στον Τίμο Σοϊνι, με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (πρόβλεψη για 17,5%).
Παρατίθεται επίσης πίνακας με τα προγνωστικά σχετικά με τον αριθμό των εδρών που πιθανόν θα καταλάβουν αυτές οι δυνάμεις στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνολικά είναι 128 από τις 751 έδρες.
Αναλυτικά ο πίνακας με τα προγνωστικά:
 • Εθνικό Μέτωπο (Γαλλία): 17
 • Forza Italia (Ιταλία): 16
 • Κίνημα Πέντε Αστέρων (Ιταλία): 16
 • Νόμος και Δικαιοσύνη (Πολωνία): 15
 • Κόμμα Ανεξαρτησίας (Βρετανία): 9
 • Die Linke (Γερμανία): 9
 • ΣΥΡΙΖΑ (Ελλάδα): 7
 • Αριστερό Μέτωπο (Γαλλία): 6
 • Κόμμα Ελευθερίας (Αυστρία): 5
 • Κόμμα για την Ελευθερία (Ολλανδία): 5
 • Εναλλακτική για την Γερμανία (Γερμανία): 4
 • Διάφοροι: 19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"