Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

WSJ: Μυστική συνάντηση για το χρέος της Ελλάδας.

Κρυφή μάζωξη Ευρωπαίων ανώτατων αξιωματούχων για το ελληνικό χρέος έγινε μετά τη συνάντηση στο Eurogroup τη Δευτέρα λέει η Wall Street Journal, αλλά κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σπεύσουν να τα μαζέψουν και υποστηρίζουν πως γίνονται ανάλογες συναντήσεις στο περιθώριο του Eurogroup.
Η συνάντηση αυτή έγινε....
λέει η WSJ όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έδινε εκείνη την ώρα συνέντευξη τύπου και δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος στη συζήτηση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρει η WSJ, στην συνάντηση συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, ανώτατοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Οι ανησυχίες, αυξάνουν, γράφει η WSJ, γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες λήξεις ομολόγων τον Μάιο.  
Το ΔΝΤ δεν έχει προχωρήσει σε εκταμιεύσεις από τον περασμένο Ιούλιο και είναι 3,8 δισ. ευρώ πίσω στις προγραμματισμένες πληρωμές.
Το ΔΝΤ επιμένει στο να έχει καθαρή εικόνα για τα οικονομικά της χώρας το επόμενο 12μηνο και ο όρος αυτός δεν έχει εκπληρωθεί.
Συζήτησαν πώς να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση για προχωρήσει με τις μη δημοφιλείς δομικές μεταρρυθμίσεις και δεύτερον πώς να συγκεντρώσουν τα έξτρα κεφάλαια ώστε να καλύψουν τα κενά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι οποίες εκτιμώνται σε 5 -6 δισ. ευρώ.
Ολι Ρεν και Σόιμπλε. Βρυξέλλες και Βερολίνο πιέζουν την Αθήνα
Ολι Ρεν και Σόιμπλε. Βρυξέλλες και Βερολίνο πιέζουν την Αθήνα  
ΥΠΟΙΚ:Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστηρίζει ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έγινε μυστική συνάντηση μεταξύ κορυφαίων αξιωματούχων του Eurogroup μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και της Γαλλίας Π. Μοσκοβισί, με αντικείμενο την Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά κατά στο περιθώριο των συνεδριάσεων του Eurogroup, και προσθέτουν ότι μια τέτοια συνάντηση δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"