Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη στην Αλβανία ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα.

Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αλβανία, ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την τελευταία αιματηρή μάχη με άνδρες της ΕΚΑΜ στην 'Ηπειρο, όπου έπεσε νεκρός ο ομοεθνής του Μαριάν Κόλα, στις 21 του περασμένου Ιουλίου.
Ο Κούπα, παρά τις εντατικές έρευνες των αρχών....

ξέφυγε και πέρασε στην Αλβανία, όπου ζούσε μέχρι και σήμερα
Μετά και τον θάνατο του Κόλα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα από αξιωματικούς της Ασφάλειας, κυρίως για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, σε ότι αφορούσε τις κινήσεις του Ιλίρ Κούπα.
Μάλιστα, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αλβανία, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και τον αρχηγό της αλβανικής αστυνομίας, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το θέμα του δραπέτη και τη συνεργασία για τη σύλληψή του.
Τελικά, ύστερα από πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν οι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας, εντόπισαν τα ίχνη του Αλβανού δραπέτη στην περιοχή των Τιράνων και επικοινώνησαν με τις αλβανικές αρχές.
Τα ξημερώματα, Αλβανοί αστυνομικοί, εισέβαλαν στο σπίτι που έμενε ο Κούπα και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με πηλροφορίες, ο δραπέτης είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά για να μην αναγνωρίζεται.
Ο συλληφθείς κρατείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπου κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ένοπλες ληστείες, απόδραση, απόπειρες κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ιλίρ Κούπα, είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του στις 22 Μαρτίου του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων που για μήνες απασχολούσαν την ελληνική αστυνομία, ενώ είχε συμμετάσχει στις ένοπλες συμπλοκές και μάχες με αστυνομικούς, μέχρι την τελευταία στιγμή.
Με τη σύλληψη του Κούπα, εξαρθρώνεται πλήρως η σκληρή ομάδα των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, που είχε σχηματιστεί υπό την αρχηγεία του Μαριάν Κόλα, αλλά παραμένουν ασύλληπτοι άλλοι τέσσερις δραπέτες, από την ομάδα των 11 που μετά την αποδρασή τους έχουν εμπλακεί σε ληστείες και άλλες κακουργηματικές πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"